Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe bezoek je de piramides in Egypte?

Op welke bucketlist staan de Grote Piramiden van Gizeh in Egypte niet? Geloof het of niet, maar de piramides van Gizeh zijn vrij eenvoudig te bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Caïro, de hoofdstad van Egypte.

De Grote Piramide van Gizeh werd gebouwd in 2560 voor Christus en was gedurende 3800 jaar het hoogste door mensen gemaakte object ter wereld. Het is de oudste van de zeven wereldwonderen uit de oudheid en de enige die er vandaag de dag nog staat. Een bezoek aan de piramides van Egypte is een vrij eenvoudige ervaring en er is niet veel te doen behalve naar de grote stapels rots te staren, maar het is nog steeds een diepgaande en unieke ervaring die elke reiziger van zijn lijstje zou moeten strepen.

Hoe kom je bij de piramides van Gizeh?

De Grote Piramiden liggen aan de rand van Gizeh, een voorstad van Caïro, Egypte. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Cairo International Airport (CAI), dat wordt bediend door een groot aantal internationale luchtvaartmaatschappijen. 

Vanaf het vliegveld van Caïro is het 1 uur rijden naar Gizeh. In de aankomstzone zijn genoeg taxi’s die je kunt nemen, maar je kan ook Uber gebruiken, wat een goedkopere optie is.  

Wat je kunt verwachten

Als je ten minste één nacht in Gizeh verblijft, wat ik zou aanraden, dan kun je eerst je bagage bij je hotel afgeven en dan gemakkelijk naar de ingang van de piramides en sfinx lopen. Er zijn een heleboel hotels in Gizeh die op 5 minuten lopen van de hoofdingang van de piramides liggen, en ze hebben meestal ook een geweldig uitzicht op het dak. 

Als je klaar bent om de piramides te bezoeken, ga dan naar de kassa en koop je kaartjes. Opgepast, de oplichters zullen je nu al proberen te versieren, maar die moet je negeren. Laat je niet oplichten! Gizeh zit vol met oplichters en zeer agressieve verkopers, net als alle toeristische gebieden in Egypte. Bereid je erop voor dat je als een gek wordt lastiggevallen door louche mensen die je vertellen dat je zonder gids niet rond de piramides kunt lopen (niet waar).

De Grote Sfinx van Gizeh

Vergeet ook niet te stoppen bij de Grote Sfinx. Dit mythische wezen, met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een farao, is het oudste overgebleven beeldhouwwerk in Egypte.

De sfinx is inbegrepen in hetzelfde kaartje van dat je bij de ingang voor de piramides hebt gekocht, dus je hoeft alleen maar je kaartje te laten zien bij de ingang van de sfinx en je kunt er naartoe lopen.