Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op deze plekken in Zuid-Amerika spot jij de meest zeldzame diersoorten!

Zuid-Amerika (ook wel Latijns-Amerika genoemd) staat bekend om de temperamentvolle locals, de hemelse gerechten, de spannende jungles en de laid-back cultuur. Het continent is vandaag de dag steeds populairder en dat is niet zonder meer: het continent heeft alles voor een onvergetelijke vakantie. Dans de tango in het paradijselijke Argentinië of verkleed je om carnaval in Rio te vieren. Als je liever op een avontuurlijk uitje gaat, dan kan je met een gids een trektocht door het Andes-gebergte maken of op een ranch te paard de lokale omgeving verkennen. Ook het wildlife met alle flora en fauna is ontzettend bijzonder in Zuid-Amerika. Het is daarom leuk om van tevoren een lijstje met diersoorten te maken die je tijdens je reis wil spotten. Deze bucketlist kan je dan geleidelijk aan afwerken tijdens je reis in Zuid-Amerika. Een soort bingo, maar dan in het echt! Als je naar een van onderstaande plekken toegaat, is de kans groot dat je deze zeldzame diersoorten ook daadwerkelijk zal tegenkomen.

De Galapagos-eilanden

Darwin’s theorie is niet voor niets afkomstig van deze eilandengroep. Je kan de natuur of het oerwoud in, of ervoor kiezen om de onderwaterwereld wat beter onder de loep te nemen door te snorkelen of te duiken. Je kan hier speciale haaien tegenkomen, maar ook speciale zeeleeuwen, schildpadden of roggen. Als je een beetje geluk hebt, kom je zelf een aantal bedreigde diersoorten tegen (denk aan de walvishaai bijvoorbeeld). De natuur is hier nog prachtig ongerept – laten we hopen dat dit nog voor lange tijd zo blijft.

Het Amazonegebied

Het Amazonegebied is ruim 6 miljoen vierkante kilometer groot. Deze jungle is het huis van vele diersoorten, die nergens anders ter wereld voorkomen. Bijzondere insecten, maar ook gevaarlijke roofdieren wonen in dit gigantisch tropische regenwoud. Je zou denken dat je tijdens een wandeling in het Amazonegebied een flink aantal van deze dieren tegenkomt, maar dat valt vaak vies tegen. De dieren zijn nogal schuw en zijn goed in het verstoppen voor mensen. Dat is natuurlijk best logisch, aangezien de mens de aartsvijand is van bijna elke diersoort. Je vindt in het Amazonegebied een enorme verscheidenheid aan dieren, van tapirs tot reuzentoekans.

Pantanal Nationaal Park

Het Pantanal Nationaal Park is wat minder bekend dan het Amazonegebied, maar is ongeveer even rijk aan flora en fauna, zeker als je bedenkt dat dit park veel kleiner is dan het Amazonegebied. Het is een uitgestrekt moeras, wat op zich niet zo aantrekkelijk klinkt, maar wel veel zeldzame dieren aantrekt. In dit park vind je bijvoorbeeld jaguars, die het altijd goed doen op foto’s, maar ook miereneters en reuzenotters.