Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe kies je het juiste land in Zuid-Amerika voor je reis?

Steeds meer mensen besluiten om op avontuur te gaan in Zuid-Amerika. Het is immers een gigantisch continent dat vele fraaie dingen biedt aan iedereen. Er zijn echter talloze landen in dit gedeelte van de wereld te vinden. Daardoor is het lastig om een land uit te zoeken die je graag ontdekken wilt. Met de juiste peilers wordt dit echter een stuk makkelijker. Daarom lees je in deze blog op welke factoren je wilt letten om een passend land te zoeken voor je reis in Zuid-Amerika.

De taal

In de eerste plaats is het zaak om rekening te houden met de talen in Zuid-Amerika. Hoewel het merendeel van dit continent Spaanssprekend is, zijn er ook landen waar Portugees of zelfs Frans wordt gesproken. Spreek je een van deze talen? Dan is het slimmer om voor een land te kiezen waar je goed met de mensen een praatje kunt maken. Af en toe is Engels namelijk lastig op reis. Kies dus een land waar je de grootste kans hebt om mensen goed te verstaan.

Het klimaat

Een andere factor waar je op moet letten wat betreft een reis in Zuid-Amerika plannen, is het klimaat. Zuid-Amerika kent namelijk allerlei verschillende klimaten. Daardoor is er voor iedereen wel een klimaat waar ze van houden. Voor de koukleumen is een land als Colombia bijvoorbeeld perfect, terwijl mensen die meer van kou houden beter voor Chili of Argentinië kunnen kiezen in de winter. Op deze manier weet je zeker dat je naar een land reist met een klimaat waar je blij van wordt.

Activiteiten

Ook is het van belang om na te denken over welke activiteiten je precies tijdens je reis wilt ondernemen. Je kunt immers lastig in een koraalrif duiken wanneer je besluit om een geheel door land omgeven land te bezoeken als Bolivia. Denk dus goed na over wat er op je bucketlist staat en kijk vervolgens naar landen waar je deze activiteiten kunt doen. Zo heb je zeker een toffe reis.

De prijs

Tot slot is de prijs ook een belangrijk onderdeel voor het maken van je beslissing. Sommige landen als Chili en Uruguay zijn aan de dure kant voor Zuid-Amerika. Hierdoor kunnen ze net uit je budget vallen. Aan de andere kant zijn naties als Argentinië of Ecuador juist aantrekkelijk voor degenen die wat minder te besteden hebben. Zoek dus goed uit wat je budget is en kijk welke landen hier goed op aan sluiten. Op deze manier vermijd je namelijk dat je voor een negatieve verrassing komt te staan. Daardoor weet je zeker dat je een prachtige reis door Zuid-Amerika beleeft.