Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waan je in een andere wereld in deze Nederlandse steden!

Een stedentrip is een van de populairste soorten vakanties onder Nederlanders. Sevilla, Rome en Parijs passeren vaak de revue, maar je hoeft helemaal niet naar het buitenland om een unieke reis mee te maken. Nederland beschikt over maar liefst 2500 steden, en het is onmogelijk dat jij al deze steden al een keertje met eigen ogen hebt gezien. Het is daarnaast ook nog eens leuk om eens wat meer over de geschiedenis van ons land te weten te komen. Een stedentripje in Nederland heeft dus flink wat voordelen: daarnaast is de reistijd relatief kort en hoef je niet urenlang op het vliegveld in de rij te staan. Ideaal als je weinig geduld hebt! Maar, welke Nederlandse steden zijn het waard om eens te bezoeken? Hieronder wordt een drietal Nederlandse steden behandeld, zodat je wat inspiratie kan opdoen voor je volgende reisje!

Groningen

Maak kennis met de eierbal in de studentenstad Groningen. Dit betekent overigens niet dat Groningen enkel leuk is voor studenten: ook voor de oudere generatie is Groningen de perfecte uitvalbasis. De Grote Markt en de Martinitoren zijn toeristische trekpleisters die je ooit moet hebben gezien in je leven, maar ook de historische pakhuizen en de stadsparken verdienen een plekje op alle foto’s die je tijdens je verblijf in Groningen schiet!

Den Bosch

De gezelligste stad van Nederland luidt de slogan van Den Bosch. En daar is niets aan gelogen! Het stadshart van Den Bosch is enorm geliefd bij de lokale bewoners, en er zijn zeker genoeg redenen om daar trots op te zijn. Strijk neer op een knus terras en bestel een hemelse Bossche Bol. Zo’n overheerlijke snack heb je wel verdiend na het vele wandelen in het oude centrum van Den Bosch!

Den Haag

O, o Den Haag, mooie stad achter de duinen. Den Haag heeft het allemaal! Een knus centrum met schattige boetiekjes, maar ook interessante musea waar je veel kan leren over de Nederlandse historie. Ook het strand is niet ver weg: Scheveningen beschikt over een bruisende boulevard. Hier vind je de leukste strandtentjes waar je overheerlijke gerechten kan bestellen: een knapperige club sandwich of een zalige burger met frietjes? Check! Een weekendje Den Haag is een traktatie: voor jezelf en voor je metgezel!

Nederland heeft zoveel moois te bieden, het is zonde om elke keer naar het buitenland te vertrekken als je een nieuwe stad wilt ontdekken. Op deze manier geef je extra veel geld uit, terwijl er in Nederland nog zoveel onbekende steden op je liggen te wachten. Blijf de volgende keer eens dichter bij huis: je zal er geen spijt van krijgen!