Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leuke stedentrips voor tijdens de kerstperiode

Kerstmis is een magische tijd van het jaar en nergens ter wereld is het beter dan in Europa. Kerstbomen zijn versierd en kerstverlichting schittert, waardoor zelfs de meest sombere gebouwen mooi en helder worden. In Noord-Europa brengt de kou vaak een witte kerst met zich mee, zodat je kunt genieten van een sledetocht, skiën of schaatsen. Maar ook andere steden in Europa zijn een perfecte bestemming om de kerstperiode door te brengen. 

Praag

Elke stedentrip naar Praag is geweldig, maar Praag bezoeken in de winter en tijdens de kerstperiode? Magisch! Vanaf eind november transformeert Praag zich in een echte kerststad met de vele kerstverlichtingen en kerstbomen in de stad. Mis zeker de belangrijkste kerstmarkt op het Oude Stadsplein niet, waar je kunt genieten van een glaasje glühwein. Of bezoek de Praagse burcht met zijn eigen kerstmarkt. De sfeer van het sprookjesachtige kasteelcomplex van Praag is de perfecte plek voor deze kleine kerstmarkt.

Londen

Als je op zoek bent naar een van de beste Europese steden om Kerstmis te vieren, bezoek dan Londen. De kerstverlichting en kerstversieringen zijn ongelooflijk. Ook de kerstmarkten in Covent Garden of in Hyde Park Winter Wonderland zijn geweldig. In Hyde Park kun je schaatsen en achtbanen rijden, naast rondstruinen op kerstmarkten in Duitse stijl. Londen is ook de shoppingbestemming bij uitstek voor het kopen van kerstcadeaus. 

Keulen

Een van de beste plaatsen om te bezoeken in Europa voor de kerstvakantie moet Keulen zijn. Deze Duitse stad verandert in deze tijd van het jaar in een dromerig winterwonderland, met overal de beste kerstmarkten! Het beste wat je kunt doen, is proberen zoveel mogelijk kerstmarkten in Keulen te bezoeken. Enkele populaire markten zijn de kerstmarkt van de Dom van Keulen met de majestueuze Dom van Keulen die boven de 150+ kraampjes en kerstboom uittorent.

Rovaniemi

Rovaniemi is de ultieme kerstbestemming voor het hele gezin. Van huskysleeën tot ritten met rendieren, tot het zoeken naar het noorderlicht op ritselende sneeuwscooters, er is veel te doen in Lapland.

Rovaniemi is een stedelijke stad omringd door Arctische natuur waar de kerstman het hele jaar door leeft en werkt! De poolcirkel loopt door Santa Claus Village, 8 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Hier is het elke dag eerste kerstdag.

Boedapest

Als je wilt genieten van kerstsfeer in Midden-Europa, hoef je niet verder te zoeken dan de hoofdstad Boedapest. Deze levendige hoofdstad is het hele jaar door geweldig om te bezoeken, maar tijdens de kerstperiode bezorgt de stad je een extra feestelijk gevoel.

Elke kerstmarkt in Boedapest heeft een andere smaak. De belangrijkste markt bevindt zich op het Vörösmarty-plein, met veel voedselverkopers en ambachtslieden die zelfgemaakte producten verkopen.

Zurich

Als grootste stad van Zwitserland heeft Zürich veel te bieden, ongeacht de tijd van het jaar dat je bezoekt. Het is echter een van de beste plaatsen om te bezoeken in Europa tijdens de kerstperiode.

Het verkennen van de historische oude binnenstad van de stad zou hoog op de lijst moeten staan. In de koudere maanden zorgen de smalle straatjes, verlicht in het donker, ervoor dat de schilderachtige omgeving echt feestelijk en winters aanvoelt. Er zijn tal van gezellige cafés en restaurants waar je je kunt opwarmen met lokale gluhwein of traditionele Zwitserse fondue.

De stad organiseert ook een aantal geweldige kerstmarkten. Zo ook de Christkindlimarkt in het centraal station waar een enorme kerstboom, versierd met 7.000 Swarovski-kristallen, de entreehal domineert.