Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vakantie in eigen land: enkele ideetjes

Als je denkt aan vakantie is de kans groot dat je gelijk denkt aan een Franse camping, een Spaans dorpje of een heerlijk Italiaans heuvelzicht. Nochtans hoeft een leuke vakantie geen hele trektocht te zijn en kan je ook in Nederland zelf even heerlijk genieten van een paar daagjes vrij. Bovendien is een vakantie in eigen land een stuk gemakkelijker te plannen, kost het je een pak minder en kan je op quasi elk moment beslissen om gewoon te vertrekken. Maar naar waar trek je dan het best?

Zalig Maastricht

Iedere Nederlander is al wel eens in Amsterdam geweest toch. Dus waarom dan niet eens iets meer zuidelijk de blik richten richting het pittoreske Maastricht. Maastricht is de oudste stad van het land en bevat dan ook een veelheid aan historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld maar aan de indrukwekkende oude stadsmuren. Of wat dacht je van de befaamde boekhandel Dominicanen die je terug kunt vinden in de ontzagwekkende Dominicaner Kerk. Niet voor niets werd deze boekhandel uitgeroepen tot de mooiste ter wereld. Maastricht biedt meer dan voldoende cultuur, natuur en culinair genot om je enkele dagen bezig te houden.

Amersfoort

Elke Nederlander kent Amersfoort. Er zijn er echter heel wat die de stad nog nooit bezocht hebben. En dat is jammer. Deze leuke stad in Utrecht is één van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuwse binnenstad in Nederland. Hier kan je dan ook een heerlijke wandeling maken langs de meer dan driehonderd rijksmonumenten van Amersfoort. Bovendien vind je hier ook tal van mooie grachten en opties om het water te verkennen. Mag het wat moderner? Dan vind je in de Nieuwe Stad heel wat exposities en echte ambachtelijke bedrijven. Een aanrader!

Het bruisende Utrecht

Om even in de provincie te blijven. Utrecht is één van de meest onderschatte steden in Nederland die toch iedereen kent. Deze bruisende stad heeft naar leuke grachten en cultureel erfgoed ook heel wat lokale vibes te bieden. Zo is er een indrukwekkende artscène in Utrecht en kan je er tal van exposities bewonderen. Zo vind je in Utrecht een ruim aanbod aan restaurants om duimen en vingers bij af te likken. De ideale afsluiter van een vakantie in Utrecht? Richting de top van de Domtoren voor het uitzicht over de stad!

Verken de natuur

Nederland is niet enkel een land van leuke steden met heel wat historisch belang. Het is ook een land met een geheel eigen natuur die vaak een stuk indrukwekkender is dan we je beseft. Maak bijvoorbeeld een trip richting de Waddeneilanden. Verken één van de vele natuurgebieden in het land. Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie binnen Nederland zijn er!