Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uitstap dichtbij: Keulen

Keulen, of Köln, is een ideale bestemming voor een korte stedentrip in Duitsland. In slechts twee dagen kun je genieten van een scala aan leuke en unieke attracties in Keulen, waardoor het een goede plek is om op elk moment van het jaar te bezoeken. En het beste van al? Het is slechts een paar uur rijden vanaf Nederland!

Dwaal rond in Altstadt

Begin je dag met een heerlijk ontbijt in je hotel of in de stad en wandel dan langs de pittoreske rivier de Rijn terwijl je de prachtige architectuur van de oude binnenstad bewondert.

Als je langs de rivieroever loopt, moet je zeker de Kölner Pegel bekijken, een waterstandmeter. Deze werd in 1951 geïnstalleerd en geeft het huidige waterpeil in de Rijn aan om te waarschuwen voor mogelijke overstromingen.

Ga daarna naar de Oude Markt in de buurt van het stadhuis van Keulen. Neem een tweede kopje koffie of thee en bewonder de renaissancegebouwen in de omgeving, waaronder de elegante Stadhuistoren en de Jan von Werth Fontein.

Bewonder de Dom

In Keulen vind je twaalf Romaanse kerken uit de Middeleeuwen. De prachtige gotische Dom van Keulen, of Kölner Dom, mag je echter niet missen.

Het is de op één na hoogste kerk van Duitsland en de op twee na hoogste ter wereld. Bovendien wordt het beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van gotische en neogotische architectuur, waardoor het een van de beste plekken is om te bezoeken in Keulen. Je zult versteld staan van het prachtige interieur van de Dom van Keulen, met ingewikkelde glas-in-loodramen, prachtige kunstwerken en sierlijke architectonische details. Dit UNESCO Werelderfgoed is een must als je naar Keulen in Duitsland reist.

Klim naar de top voor een panoramisch uitzicht over de stad. De toren is het hele jaar door geopend en je kunt een rondleiding door het belfort regelen met het personeel van de kathedraal.

Ervaar het panoramische uitzicht met de Kölner Seilbahn

De Kölner Seilbahn, of kabelbaan, is een leuke manier om de Rijn over te steken en te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de kathedraalstad. De 930 meter lange gondeltocht duurt ongeveer zes minuten om de rivier over te steken en is zeker de moeite waard, tenzij je hoogtevrees hebt.

Maak een ontspannende boottocht

Als je niet van wandelen houdt, kunnen we je aanraden om het water op te gaan om optimaal van de bezienswaardigheden van Keulen te genieten. Een panoramische stadsrondvaart over de Rijn is een uitstekende optie, vooral als je er maar enkele dagen tussenuit bent. We raden je aan om je tickets vooraf te reserveren, dan hoef je niet in de rij te staan.

Tijdens de drie uur durende boottocht glijd je onder de prachtige Keulse bruggen door en verken je de bezienswaardigheden te voet met een vriendelijke en deskundige gids.

Bezoek het chocolademuseum

Als je op zoek bent naar leuke en lekkere dingen om te doen in Keulen, bezoek dan het Chocolademuseum van Keulen – het is een van de leukste plekken om te bezoeken in Keulen. Het ligt aan de Rijn en biedt een fascinerend inzicht in chocolade en zijn geschiedenis. Naast het leren over chocolade kun je het proces van het maken van chocoladerepen bekijken in de Productieruimte. In de Chocolade Studio kun je je chocoladereep personaliseren met de gewenste ingrediënten, waardoor het een perfect souvenir is om mee naar huis te nemen.