Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Leuke bestemmingen om met de camper te reizen in Nederland

Met het goede weer dat weer in aantocht is, is het tijd om de camper uit de winterstalling te halen en voor te bereiden op enkele leuke ritten. Niets zo leuk immers om een gezellig weekendje met de camper rond te reizen en enkele van de mooiste regio´s van Nederland te verkennen. Ons eigenste Nederland is immers een paradijs voor camperreizigers, met een groot aanbod aan prachtige camperplekken in steden, natuurplekjes of nabij historische bezienswaardigheden.

De Veluwe

Gelegen in het hart van Nederland, biedt de Veluwe een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Parken zoals het Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Veluwezoom bieden uitstekende faciliteiten voor camperreizigers, waaronder camperplaatsen en wandel- en fietsroutes.

Friesland

In het noorden van Nederland ligt Friesland, een provincie met een uniek landschap van meren, kanalen en pittoreske dorpjes. Verken de Friese meren per boot, maak wandelingen langs de Waddenkust en ontdek historische steden zoals Leeuwarden en Sneek. Joe hoeft je zelfs niet te beperken tot één kampeerplek als uitvalsbasis. De camperplaatsen zijn goed verspreid in de regio, waardoor het gemakkelijk is om de schoonheid van Friesland te verkennen.

Limburg

De meest zuidelijke provincie van Nederland, Limburg, staat bekend om zijn glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en bourgondische levensstijl. Neem je fiets mee op de camper en verken het heuvellandschap te voet of per fiets, bezoek historische steden zoals Maastricht en Valkenburg, en geniet van lokale lekkernijen zoals vlaai en Limburgse wijnen. Limburg is een fiets- en wandelparadijs en op de meest populaire bestemmingen zal je ook makkelijk een idyllische camperplaats vinden.

De Betuwe

De Betuwe is vooral bekend om zijn bloesempracht in het voorjaar. In deze periode is het een idyllische regio om per camper te verkennen. Rijd langs kronkelende dijken, stop bij boomgaarden om vers fruit te plukken en bezoek charmante stadjes zoals Buren en Tiel. Camperplaatsen zijn vaak te vinden op boerderijen en campings in de regio, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om het plattelandsleven te ervaren.

Zeeland

Met zijn uitgestrekte stranden, duinen en historische steden is Zeeland een populaire bestemming voor camperreizigers. Verken de kustlijn te voet of per fiets, bezoek historische plaatsen zoals Middelburg en Veere, en geniet van verse zeevruchten in een van de vele restaurants aan zee. Camperplaatsen zijn te vinden langs de kust en in het binnenland, waardoor reizigers de vrijheid hebben om de regio op hun eigen tempo te verkennen.

Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om zijn rustige landschap, historische boerderijen en charmante dorpjes. Het verkennen van de Achterhoek met de camper biedt een unieke manier om deze prachtige regio te ontdekken. Rijd door slingerende landweggetjes omgeven door groene weilanden en bossen, en stop onderweg bij pittoreske dorpen zoals Doesburg, Zutphen en Lochem. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals kastelen, molens en oude herenhuizen, en proef lokale lekkernijen op de vele boerenmarkten en ambachtelijke winkeltjes. Met tal van camperplaatsen en campings verspreid over de regio, is de Achterhoek de ideale bestemming voor een ontspannen camperavontuur.

Of je nu de voorkeur geeft aan natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden of culinaire hoogstandjes, Nederland heeft voor elk wat wils voor camperreizigers. Dus pak je spullen, tank je camper vol en ga op avontuur om de verborgen pareltjes van Nederland te ontdekken.