Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips voor de mooiste autoroutes

8.206

Wanneer je het meeste wilt zien van een bestemming doe je dit met de auto onderweg. Niet snel doorrijden naar de volgende tussenstop maar gewoon op je gemak en genieten van de route. We plannen vaak een vakantie omdat we er graag naartoe willen maar wanneer je de vakantie baseert op basis van de autoroutes zal dit zeker verschillende hoogtepunten opleveren.

Over de hele wereld zijn er buitengewone routes die zeker een tripje waard zijn. In dit artikel hebben we de mooiste autoroutes die je zeker een keer gereden moet hebben.

Garden Route

In Zuid-Afrika kun je de bekende Garden Route rijden. Deze zal dan ook bij veel reizigers op hun bucketlist staan. De autoroute zal starten in Mossel Bay en hier kun je dolfijnen en walvissen spotten maar ook prachtige routes bewandelen en cultuur snuiven in een van de musea. De route wordt vervolgd naar de plaats George waar de bekende golfbanen en koloniale zich bevinden.

Verder tijdens de Garden Route kom je langs het vogelparadijs in het Wilderness National Park. Uitrusten doe je in de badplaats Sedgefield waar je kunt genieten van watersporten en stranden. In het Knysna Elephant Park kun je olifanten spotten. Maar het hoogtepunt van de Garden Route is Plettenberg Bay met ongeveer tien klimmer aan strand en kun je wandeling maken door Robberg Nature Reserve.

De route eindig in Storms River waar je eventueel nog kunt gaan River tuben of mountainbiken.

Cape Breton Island

Deze trip in Nova Scotia naar de Canadese Cabot Trail zul je nooit vergeten. Vanaf Baddeck pak je de Trans-Canad naar het westen genaamd de Cabot Trail. Waardeer je net voorbij de haven bent van Cheticamp kom je aan in Cape Breton Highlands National Park. Dit is een prachtig park waar een duidelijke ontmoeting tussen de zee en bergen zichtbaar is.

Wanneer je dol bent op willigde zit je zeker goed met deze route. Want de volgende stop op deze autoroute is Pleasant Bay. Ook wel the place to be genoemd wanneer je walvissen wilt gaan spotten. Verder tijdens de route na Cape North en richt Neil’s Harbour is er een grote kan om langs de weg elanden te zien.

Tijdens de autoroute is de echte hotspot Cape Smokey provincial park, hier worden de traditionele vissersdorpen gecombineerd met de schitterende natuur. Zonder een stop te maken in St. Ann’s Bay is je autoreis niet compleet wanneer je rijdt over Cape Breton Island.

Miami

Waarschijnlijk denk je bij een autoreis door Amerika direct aan de bekende route 66. Maar er zijn zoveel andere mooie routes die je met de auto kunt rijden in Amerika. Een van de mooiste is toch wel de weg die loopt van Miami naar de Keys.

Je autoroute begin je in Biscayne Bay waar je prachtig uitzicht hebt over de stad. Je vervolgt dan via Coconut Grove waar je ook zeker moet stoppen en gaat verder over over de US1. Dit is de weg die langs komt bij de mangroves, alligators en moerassen van de Everglades. Dit is wel echt een hoogtepunt van je autoreis.

Na een bezoek te hebben gebracht aan het Everglades National Park vervolg je je reis weer verder op de US1 en vanaf hier begint al snel de route die langs de Keys loopt. Maak zeker een stop in Bahia Honda State Park en Key Largo.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.