Ultimate magazine theme for WordPress.

Tips voor lifters in het buitenland

767

Liften is niet voor iedereen weggelegd, want er komt wel enige durf en lef om de hoek kijken. Naast een mooie glimlach en een goed woordje zal ook geluk een grote factor spelen. Gratis vervoer kan flink schelen in de kosten tijdens een vakantie, waardoor jij weer langer door kan gaan. Wij hebben hieronder ook nog enkele handige tips genoteerd, die misschien wel goed van pas kunnen komen bij het liften in het buitenland.

Tip 1: Weet waar jij heen wilt

Een grote fout bij lifters is door te staan wachten aan de verkeerde kant van de weg of de verkeerde afslag. Simpelweg door te weten waar jij heen wilt gaan, kan liften een stuk succesvoller worden. Tenminste, als je niet verrast wilt worden en een duidelijk doel voor ogen hebt.

Tip 2: Tankstations

Ga niet liften bij een grensovergang of een tolweg, want wij kunnen vertellen dat de security niet bepaald gecharmeerd is van lifters. Probeer op een punt te gaan staan, waar auto’s en andere voertuigen ook echt daadwerkelijk even kunnen gaan stilstaan. Een slimme plek is een tankstation, hier kan jij in alle rust een praatje maken met de mensen en misschien op een charmante wijze een lift binnenhalen.

Tip 3: Val op!

Langs de weg gaan staan met een grote duim in de lucht, het kan stukken beter. Maak een bordje met daarop een bestemming, want dat zal meer opvallen. Ben jij met meerdere personen op reis, ga dan ook echt met ze alle naast de weg staan. Als een auto stopt, dan ben je er in ieder geval zeker van dat iedereen mee kan. En het is misschien een beetje cliché, maar auto’s stoppen eerder voor vrouwen dan mannen. Laat dit feitje in jouw voordeel werken.

Tip 4: Onderhandelen

Liften is niet altijd helemaal gratis, want soms kan een kleine financiële bijdrage een wereld van verschil maken. Stel anders voor om een deel van de benzinekosten te betalen of een hapje en drankje onderweg. En o ja, controleer ook de prijzen van het openbaar vervoer, dit kan zomaar een stuk goedkoper zijn dan jij van te voren zal denken.

Tip 5: Blijf veilig

Stopt er een auto met een toch wat schimmig figuur achter het stuur? Stap dan gewoon niet in. Als jij de situatie niet voor de volle honderd procent vertrouwd, waag de gok dan niet. Veiligheid gaat boven alles.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.