Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

48 uur in Havana

Havana is ongetwijfeld een van de meest intrigerende mooie steden in het Caribisch gebied. Hoewel Cuba meer te bieden heeft dan enkel maar Havana kan het altijd zijn dat je een korte tussenstop maakt in Havana. We geven je graag enkele tips hoe je deze tijd kunt invullen.

Proef de beroemde mojito

De oude plekken van Ernest Hemingway zijn beroemd in Havana. Wil je een middag in zijn voetsporen treden, ga dan naar La Bodeguita del Medio en La Floridita.

La Bodeguita is dé plek voor mojito’s, terwijl La Floridita helemaal draait om de daiquiri’s. Houd er rekening mee dat beide plaatsen druk zijn, dus je wilt er zijn voordat ze opengaan. La Bodeguita opent om 8 uur ’s morgens de deuren en na 11 uur kun je La Floridita binnen.

Bezoek de historische bezienswaardigheden

Zoals je waarschijnlijk al weet, heeft Cuba een rijke cultuur en een intrigerende geschiedenis. Het Capitool, El Capitolio, is een grandioos gebouw in het hart van Havana dat zeker een bezoek waard is, al is het maar voor de verbluffende architectuur.

Het Museum van de Revolutie is een ander indrukwekkend gebouw, dat een geschiedenisles van wereldklasse biedt die je een beter begrip geeft van het Cubaanse leven en de Cubaanse cultuur.

Last but zeker not least voor fans van de beroemde Amerikaanse romanschrijver, is er Ernest Hemingway’s House. Bekend als Finca Vigía door de lokale bevolking, het is slechts een korte bus- of taxirit van het centrum van Havana.

Geniet van een diner en een show in La Parisienne in Hotel Nacional

De ouderwetse charme in Hotel Nacional valt niet te ontkennen. Het Cabaret in La Parisienne in Hotel Nacional is een explosie van kleur! Deze non-stop show is een onvergetelijke dans door de geschiedenis van Cuba.

Ga op zoek naar rum en sigaren

Of het nu voor jezelf is of voor je dierbaren thuis, rum en sigaren zijn een must-buy als je in Cuba bent! Als het op rum en sigaren aankomt, maken Cubanen ze het beste. Dus zelfs als je denkt dat je geen fan bent, raad ik je ten zeerste aan om wat meer te leren over de lokale specialiteiten en ze eens te proberen.

Maak een wandeling langs de Malecón

Maak een wandeling langs de 8 km lange zeewering van Havana die begint bij La Habana (Oud Havana), langs Centro Habana naar Vedado loopt. Na een dag slenteren tussen de afbrokkelende koloniale gebouwen en stoffige straten zul je dankbaar zijn voor de frisse lucht die deze oceaan biedt.

Maak een rondrit in een vintage wagen

Wil je veel zien van Havana zonder je te moe te maken? Dan kan je rondrijden in een vintage wagen, typisch Cuba! In de stad zijn er verschillende tour aanbieders die je een dagje Havana laten verkennen met een gekleurde wagen met chauffeur.