Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

48 uur in Peking, wat te doen?

Peking, de bruisende hoofdstad van China, biedt een unieke mix van oude tradities en moderne dynamiek. Met slechts 48 uur om deze fascinerende stad te verkennen, is het belangrijk om een goed doordacht plan te hebben. Hier is een gids voor een onvergetelijke tweedaagse reis door Peking.

Dag 1: Geschiedenis en cultuur

Begin je avontuur in Peking met een bezoek aan de Verboden Stad, een van de grootste en best bewaarde paleizencomplexen ter wereld. Dit historische monument was de keizerlijke residentie gedurende bijna 500 jaar en biedt een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van China.

Na je bezoek aan de Verboden Stad, wandel je naar het nabijgelegen Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen Square), het grootste stadsplein ter wereld. Hier vind je belangrijke bezienswaardigheden zoals het Mausoleum van Mao Zedong en het Nationaal Museum van China.

Vervolgens is het tijd voor lunch. Probeer een van de vele restaurants op Wangfujing Street, een van de beroemdste winkelstraten van Peking, bekend om zijn street food en winkels.

Na de lunch kun je de Tempel van de Hemel bezoeken, een prachtig tempelcomplex dat ooit door de keizers van de Ming- en Qing-dynastieën werd gebruikt voor jaarlijkse ceremonies om een goede oogst te verzekeren. De architectuur en serene tuinen bieden een rustgevend contrast met de drukte van de stad.

Sluit je eerste dag af met een diner in een van de traditionele restaurants die bekend staan om hun Pekingeend, zoals Quanjude of Da Dong. Deze culinaire ervaring mag je niet missen.

Dag 2: Moderne stadsverkenning en lokale levensstijl

Begin je tweede dag met een bezoek aan het Zomerpaleis, een prachtig keizerlijk park met meren, tuinen en paviljoens. Maak een ontspannen wandeling rond Kunming Lake en geniet van het uitzicht vanaf Longevity Hill.

Na het Zomerpaleis, ga naar de Lama Tempel (Yonghegong), een van de grootste en best bewaarde Tibetaans boeddhistische tempels in de wereld. Bezoek daarna de nabijgelegen Confuciustempel, een eerbetoon aan de beroemde Chinese filosoof.

In de namiddag is het heerlijk om de traditionele hutongs (smalle steegjes) van Peking te verkennen, vooral de omgeving van Nanluoguxiang. Deze wijk biedt een charmante mix van oude architectuur, moderne boetieks, en gezellige cafés. Het is de perfecte plek om te wandelen, winkelen en de lokale sfeer op te snuiven.

Sluit je tweede dag af in Sanlitun, een levendige wijk vol bars, restaurants en winkels. Bezoek daarna de indrukwekkende CCTV Toren (China Central Television Tower) voor een panoramisch uitzicht over de stad, vooral indrukwekkend bij nacht.

Tips voor een succesvolle reis

Vervoer: Maak gebruik van de efficiënte metro van Peking om snel en gemakkelijk door de stad te reizen.
Taal: Hoewel Engels steeds vaker wordt gesproken, is het handig om een vertaalapp bij de hand te hebben.
Seizoen: De beste tijden om Peking te bezoeken zijn de lente (april tot juni) en de herfst (september tot november), wanneer het weer aangenaam is.