Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eilandhoppen op de Griekse eilanden

De meeste reizigers naar Griekenland richten zich op de Griekse eilanden – en daar is een goede reden voor. Ze hebben een bruisend nachtleven, prachtige stranden met rustig, blauw water, een grote variëteit aan overheerlijke zeevruchten, ongelooflijke vergezichten, majestueuze zonsondergangen en over het algemeen zijn ze gewoon perfect.

Met meer dan 6.000 eilanden heeft Griekenland veel mogelijkheden voor reizigers. De dichtste eilanden bij Athene en het vasteland zijn de Cycladen. Maar welke eilanden mag je hier niet missen? 

Ios: het goedkoopste eiland

Hoewel het eiland niet het mooiste van de groep is, is het wel het goedkoopste. De meeste bezoekers hier zijn backpackers, dus je vindt er gemakkelijk goedkoop eten en goedkope accommodatie. Als je op zoek bent naar uitgaansmogelijkheden, dan is dit het eiland om te bezoeken. Voor een paar euro kun je drankjes krijgen (de meeste hostels hebben ook hun eigen bar). Maar zelfs als rondhangen met backpackers je niet aanspreekt, heeft Ios enkele van de beste stranden van alle eilanden. Het zijn allemaal ruime, witte zandstranden. Mylopotas, het dichtst bij de stad, is het populairst.

Paros: om te ontspannen

Hoewel er slechts een paar ruïnes en een grot te zien zijn en je een boottocht kunt maken (bezoek zeker Antiparos), is dit eiland over het algemeen bedoeld voor mensen die gewoon willen ontspannen. Er is geen nachtleven, geen drukte, geen cruiseschepen die aanmeren in de haven. Het is het rustigste van alle eilanden. Desondanks is het misschien wel ook een van de mooiste eilanden van de Cycladengroep. De bergen en valleien zijn erg kleurrijk en adembenemend en de steden zijn charmant en authentiek. 

Mykonos: om te feesten

Dit eiland is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Griekenland en trekt cruiseschepen, koppels op huwelijksreis en rijke mensen die willen feesten aan. Mensen komen hier om te genieten van die strandclubs en techno DJ’s die je op Instagram ziet. Het eiland trekt dus vooral feestvierders aan en is niet bepaald goedkoop wat betreft eten, accommodatie en clubs. 

Santorini: meest populaire eiland

Net als Mykonos is Santorini erg bekend bij reizigers. Het is een geliefkoosde bestemming bij oudere toeristen, koppels die op huwelijksreis zijn en het is een frequente halte voor cruiseschepen. De klifstadjes Oia en Fira zijn de twee belangrijkste steden aan de binnenkant van het eiland. Beide plaatsen kijken uit over de beroemde caldera en beide bieden een prachtig uitzicht op de zonsondergang en bieden een goede hoek om foto’s te maken van de blauwgekalkte kerken en huizen met blauwe randen.

Naxos: voor de beste stranden

Naxos is net zo mooi en pittoresk als de populaire eilanden Santorini en Mykonos, maar dan zonder de drukte. Op Naxos vind je charmante dorpjes, veel wandelpaden en ongerepte stranden. Hier kun je boottochten maken, op lege stranden zitten en rond het eiland wandelen over goed aangegeven paden (waaronder de berg waar Zeus zich zou hebben verstopt na zijn geboorte).