Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De meest indrukwekkende trekkings van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika heeft ongelooflijk diverse landschappen en dus natuurlijk ook een aantal van ’s werelds beste trekkings! De Andes, de op één na hoogste bergketen ter wereld, is de thuisbasis van de meest ontzagwekkende trektochten op aarde. Met honderden verschillende paden verspreid over het hele continent helpt deze blog je om een aantal van de beste plekken om te wandelen in Zuid-Amerika te ontdekken.

Salkantay Trek, Peru

Nu het bewandelen van de beroemde Inca Trail ongelooflijk duur en voortdurend volgeboekt is, is Salkantay de beste betaalbare alternatieve trektocht naar Machu Picchu. Deze ongelooflijk mooie tocht voert je langs besneeuwde toppen, turquoise gletsjermeren, natuurlijke warmwaterbronnen en door dichte Peruaanse jungle.

Torres del Paine, Chili

Torres del Paine ziet eruit als een droomplek en herbergt enkele van de beste wandelroutes in Patagonië. De W wandeling is vernoemd naar de vorm die het pad door de bergen volgt en je hebt de hele weg prachtige uitzichten. Het bevat overigens het beste van de Chileense trekkings: gletsjermeren, grillige pieken, poedersneeuw en glinsterende gletsjers. Er is een langere, negen dagen durende versie van deze wandeling, het O Circuit, voor degenen die meer tijd willen spenderen tussen de Patagonische bergtoppen.

Ciudad Perdida, Colombia

De route naar Cuidad Perdida is misschien wel de beste trekking in Colombia en een niet te missen tocht tijdens een reis naar Zuid-Amerika. Deze voert je door weelderig regenwoud en prachtige rivieren naar de Verloren Stad van de Tayrona-indianen.

Roraima, Venezuela

Deze enorme tepui is een van de oudste landformaties op aarde en biedt een prachtig uitzicht op de grote savanne, andere tepuis en watervallen. Eenmaal boven vind je een landschap dat doet denken aan sciencefiction, met vreemde, natuurlijk gevormde rotsen en zeldzame flora en fauna die je nog nooit eerder hebt gezien.

Huayna Potosi, Bolivia

Dit is een zeer populaire route in Bolivia, die bekend staat als een van de gemakkelijkste 6000-meter bergen ter wereld om te beklimmen en die een prachtig uitzicht biedt op het Titicacameer en de Cordillera Real. Dit is meer een klim dan een wandeling, dus je moet in een goede conditie zijn en een goed acclimatisatieplan hebben.

Colca Canyon, Peru

In het zuiden van Peru vind je de op één na diepste canyon ter wereld, dieper dan de Grand Canyon, en de tocht er doorheen is een van de beroemdste trekkings in Peru. Geflankeerd door verre, besneeuwde Andes toppen, worden er langs de trail vaak condors gezien in dit dramatisch ruige landschap. De tocht bestaat uit een lange afdaling op de eerste dag, het doorkruisen van de lengte van Colca Canyon op de tweede dag en de lastige, steile klim op de derde dag.

Fitz Roy trek, Argentinië

De Mount Fitz Roy trektocht in Argentinië is een van de beste wandeltochten in Patagonië en biedt een alternatief voor het Torres Del Paine O Circuit in Chili. De tocht bevindt zich in het ‘Parque Nacional Los Glaciares’ en is bereikbaar vanuit het stadje El Chaltén in het zuiden van Argentinië. De wandeltocht biedt ongelooflijke berglandschappen met de toppen van Mount Fitz Roy en Cerro Torre als hoogtepunten.