Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe vind je een goedkope huurauto?

Veranderende reisgewoonten als gevolg van de pandemie hebben de prijzen van huurauto’s tot recordhoogte doen stijgen. Gelukkig zijn er nog steeds manieren om een goedkope huurauto te vinden.

Een van de grootste reistrends sinds de COVID-19 pandemie is de comeback van de road trip. Maar de grote vraag betekent dat het aanbod van huurauto’s lager kan zijn. Het is dan ook geen verrassing dat de prijzen van huurauto’s tijdens de pandemie de pan uit rezen. Ook nu zijn huurauto´s nog steeds verre van goedkoop. Het goede nieuws is dat je niet je hele vakantiebudget aan huurauto’s hoeft te besteden.

Met deze tips scoor je een goedkope huurauto voor je volgende roadtrip.

Vermijd de luchthaven

Op het vliegveld huren is handig als je naar een nieuwe stad vliegt. Maar dat gemak kan duur zijn. Op een luchthaven huren is vaak duurder omdat er luchthaventoeslagen betaald moeten worden. Soms gaat het om vaste bedragen per huurperiode, en soms gaat het om een percentage van je totale huurbedrag. Vaak gaat het om enkele euro´s per dag, maar dat bedrag loopt al snel op als je voor een langere periode een auto wil huren.

Gebruik vergelijkingswebsites

Kijk op verschillende vergelijkingswebsites zoals Sunny Cars of Rental Cars. Hier krijg je een overzicht van de prijzen bij verschillende autoverhuurbedrijven. Vervolgens boek je beter via de website van het verhuurbedrijf zelf. Vaak kan je nog meer korting krijgen. Ga vervolgens rechtstreeks naar de site van het autoverhuurbedrijf. Op die manier krijg je misschien nog meer korting. Zeker als je meteen betaalt. Houd er wel rekening mee dat vooruitbetaalde huurauto’s meestal niet worden gerestitueerd, mochten je reisplannen wijzigen.

Heb je een huurauto geboekt die wel gratis geannuleerd kan worden, dan kan je blijven zoeken naar een goedkopere optie.

Boek vroeg

Boek vroeg. Net als bij het boeken van vluchten geldt ook hier: hoe dichter bij de datum, hoe duurder de auto. Zeker nu steeds meer mensen kiezen voor een autovakantie kan het flink schelen qua prijs als je vroeg een auto boekt.

Kies een kleine auto

De kleinste auto’s zijn meestal het goedkoopst en worden daarom het vaakst geboekt. Je kunt dit in je voordeel gebruiken. Reserveer de kleinste, meest betaalbare optie. De kans is groot dat op het moment je deze ophaalt ze er geen meer hebben en je een gratis upgrade krijgt.

Let er wel alleen op dat de auto die je reserveert te klein is voor je reisgezelschap. Anders zit je straks met z’n vijven in een auto waar er slechts vier mensen in passen. Niet echt de gezellige vakantie die je in gedachten had.

Houd het bij één bestuurder

De meeste autoverhuurbedrijven vragen een dagelijkse toeslag voor een extra bestuurder. Niet meteen noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor andere extra´s zoals een gps, terwijl je smartphone hetzelfde kan.

Gebruik je eigen verzekering

Als je een auto hebt, dekt je primaire verzekering je waarschijnlijk wanneer je een auto huurt. Veel creditcards dekken ook een basisverzekering als je de kaart gebruikt om voor je huurauto te betalen.