Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op vakantie vanaf Schiphol

Op vakantie gaan is heerlijk, en als je met het vliegtuig gaat betekent dat ook nog eens dat je niet zelf hoeft te rijden. Het is alleen wel belangrijk dat je alles van tevoren goed nakijkt, zodat je precies weet hoe je naar het vliegveld toe gaat, hoe laat je daar aanwezig moet zijn en wanneer je vliegt. Vlieg je vanaf Schiphol naar jouw vakantiebestemming? Dan is het goed met een aantal dingen rekening te houden.

Hoe ga je naar het vliegveld toe?

Een belangrijke eerste stap om over na te denken is hoe je naar het vliegveld toe gaat. Schiphol is met het openbaar vervoer heel makkelijk te bereiken, maar daar zitten wel wat nadelen aan. Zo moet je altijd rekening houden met de reistijden van de trein, maar moet je daarnaast ook denken aan vertragingen of stakingen. Reis je op een druk tijdstip, dan kan het ook maar zo zijn dat er weinig ruimte in de trein is. Als je dan in wilt stappen met alle bagage, kan dit lastig worden. Vlieg je bovendien ’s nachts of vroeg in de ochtend? Dan rijden er waarschijnlijk helemaal geen treinen, wat het een stuk lastiger maakt.

Een andere optie is om met je eigen auto te gaan. Op Schiphol parkeren is namelijk goed mogelijk en je weet daardoor zeker dat jouw auto veilig staat. Parkeer je op het terrein van de luchthaven? Dan betaal je hier uiteraard wel de hoofdprijs voor. Gelukkig is goedkoop parkeren Schiphol ook mogelijk, alleen is dit niet op het terrein zelf. Er zijn verschillende parkeerbedrijven waarbij jij online een parkeerplek kunt reserveren. Deze plek is een paar kilometer van het vliegveld af, maar daardoor betaal je wel een stuk minder. Met een shuttlebus kun je vervolgens naar de terminal toe, maar je kunt ook gebruik maken van valet parking. Hierbij stap je bij de terminal uit je auto en overhandigd de sleutel aan de chauffeur. Hij brengt vervolgens je auto naar de juiste parkeerplek toe.

Kijk goed naar de reistijden

Je doet er goed aan de reistijden goed na te kijken. Vlieg je bijvoorbeeld om 2 uur in de middag, dan is het verstandig al vroeg op de luchthaven aanwezig te zijn. Eerder was dit 2 uur van tevoren, maar met de lange wachtrijen tegenwoordig doe je er goed aan nog eerder aanwezig te zijn. Dit voorkomt dat je het vliegtuig niet haalt en dus niet op vakantie kan gaan. Daarnaast zorg je er uiteraard ook voor dat je alle belangrijke papieren en paspoorten bij je hebt, zodat er niks mis kan gaan tijdens de vlucht.