Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De verborgen parels van Turkije: Ontdek minder bekende bestemmingen

Turkije is de ultieme bestemming voor een unieke reiservaring. Wil je het echte Turkije ontdekken, ver weg van de toeristische hotspots? In dit artikel nemen we je mee op een reis naar de verborgen parels van Turkije. We verkennen vier minder bekende bestemmingen: Amasya, Safranbolu, Hatay en de ruïnes van Ani. Wil jij meteen de droomreis van je leven boeken? Kijk dan eens naar de opties voor een onvergetelijke reis naar Turkije met FTI.

1. Amasya: De stad met een interessante geschiedenis

Amasya is gelegen in het noorden van Turkije en is een stad met een interessante geschiedenis. Dit is dan ook terug te zien in de vele mooie gebouwen. Het staat bekend om zijn prachtige Ottomaanse huizen die langs de groene rivier de Yeşilırmak staan. Wat Amasya vooral bijzonder maakt zijn de vele historische bezienswaardigheden. Bezoek het koninklijke graf van de Pontische koningen of het Bimarhane Mental Hospital, het oudste psychiatrisch ziekenhuis van Anatolië. Vergeet niet je camera mee te nemen, want hier zul je eindeloos veel te zien hebben!

2. Safranbolu: Een stap terug in de tijd

Als je het oude Turkije wilt ervaren, is Safranbolu de plek voor jou. Deze stad, gelegen in het noordwesten van Turkije, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is net als Amasya beroemd om zijn goed bewaarde Ottomaanse huizen. Wandel door de gezellige straatjes, bezoek de markt en geniet van de Turkse cultuur. Vergeet niet om hier wat saffraan te kopen, de specerij waar de stad zijn naam aan heeft te danken.

3. Hatay: Ontdek verschillende culturen en geniet van de lokale keuken

In Hatay, in het zuiden van Turkije, kun je verschillende culturen ontdekken. Bezoek hier de St. Peter’s Church, een van de oudste kerken, en het Hatay Archaeology Museum, waar je een van de grootste mozaïekcollecties ter wereld kunt bekijken. Bovendien kun je hier ook zeker goed genieten van de lokale keuken, die wordt beschouwd als een van de beste in Turkije. Dat wordt smullen!

4. De ruïnes van Ani: De spookstad

Een absolute must-see tijdens je reis door Turkije is Ani. Ooit was dit de hoofdstad van het Armeense koninkrijk, maar nu is het een spookstad. De vele ruïnes en kerken geven je een inkijkje in de geschiedenis. Het ligt op de grens met Armenië en is een van de minst bezochte UNESCO Werelderfgoed plekken, waardoor het er minder druk is dan op andere populaire bestemmingen.