Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beste bestemmingen voor de maand november

Vraag je je af wat de beste plekken zijn om te bezoeken in november? November wordt vaak over het hoofd gezien als het op reizen aankomt. Maar omdat er geen schoolvakanties op de kalender staan, bieden veel hotels en luchtvaartmaatschappijen verleidelijke kortingen in de aanloop naar de kerstdrukte. November is een fantastische tijd om naar het buitenland te reizen vanwege de prachtige herfstkleuren, minder mensenmassa’s en spannende culturele herfstactiviteiten.

De Tuinroute, Zuid-Afrika

De Tuinroute, die zich 200 km langs de oostkust uitstrekt, van Mossel Bay tot Storms River, is een epische trailer van de hoogtepunten van Zuid-Afrika en staat hoog op de must-see lijst van de meeste bezoekers van het land. De zomer kan te heet zijn om te genieten van alles wat deze regio te bieden heeft, maar de aangename temperaturen en het zachte briesje van november bieden nieuwe mogelijkheden om te wandelen, fietsen en kajakken. Uiteraard mag een bezoek aan Kaapstad niet ontbreken!

Nieuw-Zeeland

November markeert het einde van de lente in Nieuw-Zeeland en brengt over het algemeen warm en droog weer. Ondanks het mooie weer is het een relatief rustige maand voor toeristen, wat betekent dat je kunt profiteren van vliegtickets en hoteltarieven voor het laagseizoen. Met langere dagen en temperaturen van gemiddeld rond de 20 graden is het de perfecte maand om te wandelen, fietsen, vissen of om een van de 13 nationale parken van Nieuw-Zeeland te verkennen.

Tenerife, Canarische Eilanden

Het geheim van een warm Europees uitje in november? Ga naar het zuiden. Terwijl steden als Londen, Parijs en Berlijn zich opmaken voor de winter, koesteren de Canarische Eilanden zich in een comfortabele 22°C dankzij het subtropische klimaat van de regio. Tenerife, het grootste eiland van de archipel, staat bekend om de strandhotels aan de Costa Adeje en Playa de las Américas. Naast de zonovergoten stranden die het hele jaar door te vinden zijn, heeft het ook de hoogste berg van Spanje, de berg Teide, die oprijst uit het nationale park Teide. Het park werd in 2007 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en wordt beschouwd als een van de beste locaties ter wereld om sterren te kijken. De zuidkust van Tenerife is een van de beste plekken in Europa om het hele jaar door grienden en tuimelaars in hun natuurlijke omgeving te zien. Maar bezoek ze in november en je hebt ook kans om bultruggen, vinvissen en soms zelfs blauwe vinvissen te zien.

Abu Dhabi, VAE

Abu Dhabi wordt vaak over het hoofd gezien ten gunste van het kroonjuweel van de VAE, Dubai, maar de charmante hoofdstad is net zo aantrekkelijk. En in november begint de broeierige zomer af te nemen en liggen de temperaturen lekker tussen de 20 en 30 graden – ideaal om de attracties van het emiraat te verkennen of te luieren bij het zwembad met een goed boek. De moderne winkelcentra, het wereldberoemde Ferrari World en Yas Water World staan meestal hoog op het lijstje van een bezoeker aan Abu Dhabi.