Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Op reis met je hond? Dat doe je zo!

Het meenemen van je hond kan de gezinsvakantie voor iedereen leuker maken, als je dit zorgvuldig plant. Hier zijn enkele reistips om het reizen met je hond aangenaam te maken.

Ga niet van een ´nee´ uit

Het reizen met honden neemt elk jaar toe. Toch is het nog zelden zo ver gekomen dat accommodaties en horecazaken een hondenbeleid hebben. En omgekeerd ook. Zo zijn er veel restaurants en hotels die zichzelf als hondvriendelijk profileren, maar dat in de realiteit niet zijn. Bij twijfel is het altijd het beste om te vragen. Ga er nooit vanuit dat honden wel of niet zijn toegestaan.

Neem je hond zijn paspoort (en kopie) mee

Als je van plan bent om de grens over te steken of internationaal te reizen, moet je de gezondheidsgegevens van je hond bij de hand hebben. Deze zijn nodig om aan te tonen dat je hond gezond en ingeënt is. Al deze info staat in het paspoort van je hond. Als je een nieuwe dierenarts in het buitenland moet bezoeken, kun je hem bovendien de medische geschiedenis van je hond geven.

Gebruik hondvriendelijke apps

Er zijn tal van apps die je kunnen helpen wanneer je onderweg bent met je hond. Het is een stuk eenvoudiger geworden nu we vaak reizen met een smartphone. De app All Trails biedt een verzameling aan wandeltrails waarbij je kunt filteren op hondvriendelijke routes. Bring Fido is dan weer de Yelp van de hondenwereld. Het toont je in welke hotels, restaurants en bezienswaardigheden honden welkom zijn. Een noodgeval? Met de Pet First Aid vind je het dichtstbij gelegen dierenziekenhuis.

Wees respectvol voor de mensen die je ontmoet

Waar je ook heen gaat met je hond, wees eerlijk en attent met de mensen om je heen. Sommige mensen houden van dieren, terwijl anderen doodsbang kunnen zijn voor een kleine pup. Wees beleefd en ken de grenzen van je hond. Onthoud dat menselijke relaties met honden ongelooflijk variëren tussen culturen. Probeer je bewust te zijn van deze culturele verschillen en wees gevoelig voor de grens tussen mens en hond waaraan mensen gewend zijn.

Bekijk de restricties van het land

Als het gaat om het overschrijden van grenzen, verschillen landen in hun regels en voorschriften voor het toelaten van je hond. Sommigen vragen alleen om een ​​rabiësvaccin en papierwerk van je dierenarts, terwijl anderen een huisdierquarantaine en hoge kosten vereisen. Sommige landen hebben ook een lijst met verboden rassen.

Ontmoet andere mensen met honden

Honden zijn sociale dieren. Als je aan het wandelen bent of tijd doorbrengt in het plaatselijke park, sluit dan vriendschap met andere honden en hun baasjes. Ze vertellen je over hun favoriete horecagelegenheden, de beste hondvriendelijke restaurants in de omgeving en welke dierenartsen ze vertrouwen. Hondenbezitters weten dit het beste, en ze zijn een geweldige bron om te hebben. Je ontmoet makkelijk andere mensen met honden door te wandelen, via sociale media of een hondenlosloopweide te bezoeken.

Vergeet de bagage van je hond niet

Hoe graag je ook je hond wilt pakken en vertrekken, er zijn een paar dingen die je zeker mee moet nemen. Poepzakjes, een riem en harnas en ID-tags zijn er maar een paar. Pak de benodigdheden van je hond in voor het geval je ze op je bestemming niet kunt vinden. Ook een opvouwbaar kommetje is erg handig voor als je hond dorst heeft.