Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adrenaline opwekkende bestemmingen om te raften in Europa

Op zoek naar een spannende en onvergetelijke ervaring om te delen met je vrienden? Dan is raften misschien wel de perfecte activiteit voor jou. Een tumultueuze rivier afdalen op een vlot is het soort rush dat je een leven lang bijblijft. Dus pak een wetsuit, reddingsvest en helm en begin aan een onvergetelijke tocht op het water! Peddel als een team over de stroomversnellingen van de rivier en voel de adrenaline door je lijf stromen. Hier zijn enkele van de beste raftingbestemmingen in Europa.

Austari-Jökulksá, IJsland

Ga naar het ijskoude water van IJsland voor een onvergetelijke raftingsessie. Dit circuit, bezaaid met warmwaterbronnen en prachtige canyons langs de rivier, biedt het hele gezin de mogelijkheid om plezier te hebben met een peddeltocht en de prachtige wildernis van IJsland te verkennen.

Geniet van een reis door deze prachtige kloof, ontspan en bewonder het adembenemende landschap. Of je nu naar het oosten of het westen gaat op deze ijzige rivier, je zult worden blootgesteld aan verschillende soorten stroomversnellingen, afhankelijk van de activiteit die je kiest, met klassen II+ – V aangeboden op verschillende delen van deze rivier. Ga naar de East Glacial rivier voor raftingactiviteiten van gemiddeld niveau, geschikt voor 16 jaar en ouder, en breng een dag door met het navigeren door het tumultueuze ijskoude water van deze prachtige rivier. Voor een gezinsvriendelijke raftingervaring kies je beter de West Glacial rivier.

Ötztaler Ache River, Tirol, Oostenrijk

Deze zijrivier van de Inn en onderrivier van de Donau wordt gevoed door de sneeuw die smelt in de Oostenrijkse Alpen. Wanneer de lente aanbreekt, verhoogt de dooi het niveau van de Ötztaler Ache en verandert het in een perfecte plek voor wildwatersporten. Houd je peddel vast en bekijk de ongelooflijke bergketen die de rivier omringt.

Ga naar deze rivier voor opwindend raften vol actie en probeer een route van 2 uur van 13 km, waarop je stroomversnellingen van klasse IV en een aantal uitdagende manoeuvres zult overwinnen. Ervaren rafters kunnen een stroomversnellingsgedeelte van de IV – V-klasse van de Ötztaler Ache proberen. Tijdens deze excursie van 3 uur wordt je raftingkennis enorm getest.

Sjoa, Noorwegen

De naam “Sjoa” kan letter worden vertaald als “wild water”, wat de juiste beschrijving is voor een raftinglocatie van wereldklasse. Deze bekende Noorse rivier trekt adrenalinejunkies van over de hele wereld. Desondanks is de rivier geschikt voor rafters van alle niveaus. Afhankelijk van je ervaring kun je een traject kiezen dat bij je past. Een rustiger gedeelte tussen de kleine kloven en watervallen of een meer uitdagend stuk waar je de strijd aangaat met de heftige stroomversnellingen van deze door gletsjer gevoede rivier.

Tara, Montenegro

De hemelblauwe Tara-rivier is niet alleen een van Europa’s meest wilde rivieren, maar ook een van ’s werelds langste en diepste riviercanyons. De kloof, gelegen in het Durmitor Nationale Park staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een tocht door het mooiste gedeelt met een van de vele outfitters hier of waag je aan het meest uitdagende stuk van Brstanovica naar Šćepan Polje. Hier krijg je maar liefst 21 stroomversnellingen van klasse III-IV voorgeschoteld. Gelukkig krijg je telkens nadien een rustiger stuk om te bekomen en te genieten van de prachtige landschappen.