Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom reizen met de trein een aanrader is!

Reizen brengt zoveel keuzes met zich mee – waar, wanneer en hoe je er komt. Wij hebben het “hoe te gaan” onder de loep genomen en je kunt waarschijnlijk al raden dat het niet met het vliegtuig te maken heeft. Hieronder vind je enkele redenen waarom reizen met de trein beter is dan met het vliegtuig.

Reis van centrum naar centrum

Luchthavens liggen vaak ver buiten het stadscentrum. Het duurt bijvoorbeeld meer dan een uur om van het centrum van Londen naar Stansted Airport te reizen en dat kan duur zijn. Aan de andere kant zijn treinstations meestal centraal gelegen waardoor je meteen op je eindbestemming aankomt.

Meer beenruimte

Wie vaak met de trein reist zal al hebben gemerkt dat je in de trein gemiddeld meer ruimte hebt dan in andere vormen van vervoer, waaronder natuurlijk het vliegtuig. Leun achterover en maak het je gemakkelijk, want meer beenruimte betekent comfortabeler reizen.

Vermijd de veiligheidscontroles op de luchthaven

De veiligheidscontrole op luchthavens kan lang en stresserend zijn, en die 2 uur voor vertrek van je vlucht dat je op de luchthave moet zijn, zorgt voor extra reistijd. De trein wint de snelheidsprijs in deze race. Voor de een binnenlandse treinreis hoef je niet meer dan 10 minuten voor vertrek op het station te zijn Zelfs als je internationaal met de Thalys of Eurostar reist hoef je niet eerder dan 30 minuten op voorhand op het station aanwezig te zijn.

Eten en drinken van je eigen menu

Wie op de luchthaven wil eten of drinken is vaak een fortuin kwijt. Met de trein is dat niet het geval. Zo kan je gemakkelijk je eigen eten en drank meenemen want er is geen controle waar je je vloeistoffen moet achter laten. Daarnaast is eten in een station ook goedkoper dan op de luchthaven.

Je ziet meer

Reizen met de trein kan echt een romantische en fascinerende manier van reizen zijn. Reis door verschillende plaatsen en kijk uit je raam naar gevarieerde landschappen en cultuur. Kastelen, wijngaarden, dorpjes, de Alpen, de watervallen van de Rijn. Er is zoveel te zien en met de trein doorkruis je het allemaal.

Blijf verbonden

Geen vliegtuigmodus, betrouwbare dekking voor mobiele telefoons en bijna alle moderne treinen hebben stopcontacten bij je zitplaats. Veel treinen hebben nu ook wifi-dekking, dus het is gemakkelijk om te werken, op de hoogte te blijven van sociale media en live trein selfies van je reis te posten.

Je reis onderbreken kan een echte bonus zijn

Ga je naar Zuid-Italië en wil je in Milaan stoppen om te lunchen? Met de trein kun je precies dat doen. Strek je benen tijdens een wandeling door Parijs of bezoek een museum in Londen, je kunt handige tussenstops inplannen om het beste uit je reisroute te halen.

Treinen zijn meer huisdier- en fietsvriendelijk

Het is inderdaad veel gemakkelijker om huisdieren en fietsen mee te nemen in de trein dan in het vliegtuig, hoewel je dit voor de zekerheid moet navragen bij je spoorwegmaatschappij.