Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo heb je een geslaagde wintersportvakantie met kinderen

Plan je dit jaar een gezinsskivakantie met de kleintjes? Of je nu baby’s, peuters of oudere kinderen hebt, het is zeker mogelijk om een ​​fantastische skivakantie te hebben zonder diep in de buidel te tasten. Veel skigebieden richten zich tegenwoordig op het anticiperen op de behoeften van gezinnen met kinderen van alle leeftijden. In blog geven we je alvast enkele tips voor een geslaagde wintersportvakantie met kinderen.

Plan vooruit om stress op het laatste moment te minimaliseren

Het is van cruciaal belang om vooruit te plannen bij het organiseren van je skivakantie met het gezin, vooral als je kinderen erg jong zijn. In feite beginnen de meeste gezinnen in oktober met het plannen van skivakanties in februari of maart. Dat is 4 of 5 maanden op voorhand! Maar het is het waard, al was het maar voor het grotere aanbod aan accommodatiekeuzes. Als je kinderen nog geen winterkleding hebben, ga dan op zoek naar tweedehands spullen of vraag vrienden of je wat mag lenen. Kinderen hebben de neiging om heel snel uit kleding te groeien, dus het is niet de moeite waard om daar veel geld aan uit te geven!

Kies een gezinsvriendelijk skigebied

Als je met jonge kinderen op skivakantie gaat, hoef je niet te kiezen voor een skigebied met eindeloze pistes of een te gekke après-ski scene. Zoek naar skigebieden die gezinsvriendelijke diensten bieden, zoals kinderdagverblijven en activiteiten voor kinderen. Je moet ook op zoek gaan naar autovrije resorts, die het veel gemakkelijker zullen maken om de hele bende ’s ochtends veilig de heuvel op te krijgen.

Verzilver gratis skipassen voor de kinderen

Er is geen tekort aan skigebieden die korting bieden op skipassen voor kinderen onder de 12 jaar en gratis skipassen voor kinderen onder de 5 jaar. In maart en april vind je nog meer aanbiedingen, dus waarom zou je niet wat later op wintersport vakantie gaan? Tijdens de paasvakantie valt er vaak verse sneeuw!

Veiligheid voorop: helm!

Hoewel het dragen van een helm voor kinderen onder de 15 jaar in Oostenrijk verplicht is, hebben andere landen, zoals Frankrijk, geen dergelijke wet. We raden echter ten zeerste aan, zowel voor kinderen als voor volwassenen, om een helm te dragen. Bovendien is helmhuur vaak inbegrepen als je een snowboard of ski’s huurt. Verpest je skivakantie niet omwille van een te voorkomen incident!

Skilessen vanaf 3 jaar

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al beginnen met leren skiën! Deze lessen vinden plaats onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs in aparte beginnersruimtes die speciaal zijn ingericht voor jonge kinderen. Kinderen kunnen de magische sneeuwtapijten en coole activiteiten verkennen. Door te leren skiën in zo’n leuk gebied zonder druk, zullen je kinderen leren van de sneeuw te houden en uitgroeien tot zelfverzekerde skiërs en snowboarders!

Alternatieve activiteiten

Het is tegenwoordig zeldzaam om een ​​skigebied te vinden dat geen activiteiten biedt voor regenachtige dagen of gewoon voor vermoeide kinderen! Van sledetochten tot sneeuwschoenwandelen, van kinderboerderijen tot zwembaden en culturele activiteiten, je kinderen zullen het dorp graag verkennen na een zware dag op de piste!