Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe overleef je een langeafstandsvlucht?

Weinig reizigers houden van langeafstandsvluchten. Je zit vele uren stil terwijl je weinig beenruimte hebt en na enkele uren heb je de beste films van het entertainmentsysteem ook wel gezien. En slapen? Dat lukt al helemaal niet.

Je kan er natuurlijk voor kiezen om te vliegen in business class of zelfs first class, maar mocht dit niet passen in je reisbudget, dan zijn er nog altijd deze tips om een langeafstandsvlucht te overleven.

Kies de beste stoel om lange vluchten in economy te overleven

Geen enkele stoel in economy is geweldig, maar sommige stoelen zijn beter dan andere. Kom niet vast te zitten met een middelste plaats op de laatste rij op een stoel die niet achterover kan leunen. Zorg ervoor dat je een stoeltoewijzing krijgt zodra je je vlucht boekt. Als je je plaats niet online kunt selecteren, bel dan de luchtvaartmaatschappij en vraag hen om je de gewenste stoel toe te wijzen.

Probeer een hele rij voor jezelf te krijgen of een lege stoel naast je. Veel vluchten zijn minder vol in het achterste gedeelte van het vliegtuig. Vermijd ook dat je te dicht bij een toilet zit. Steeds passerende passagiers kunnen ervoor zorgen dat je minder makkelijk de slaap vat.

Bereid je entertainment tijdens de vlucht voor

Behalve slapen, is entertainment de beste manier om de tijd door te brengen tijdens een lange vlucht, of je nu een boek leest of een film kijkt.

Zorg ervoor dat je je eigen entertainment meeneemt in plaats van te vertrouwen op entertainment tijdens de vlucht. Het entertainment tijdens de vlucht werkt mogelijk niet of de film op je vlucht is er misschien een die je niet leuk vindt of die je eerder hebt gezien.

Als je met een Kindle of tablet vliegt, download dan boeken, podcasts, shows en films op voorhand thuis. Zorg ervoor dat je elektronica volledig is opgeladen voor je vlucht en neem je adapters of extra batterijen mee.

Kleed je comfortabel en draag lagen

Weet jij wat je moet dragen op een lange vlucht? Zorg ervoor dat je loszittende en comfortabele kleding draagt. Sandalen of schoenen zonder veters zijn een goede optie zodat je deze makkelijk kunt uitdoen en aandoen als je naar het toilet gaat. Draag sokken om je voeten warm en schoon te houden bij het uittrekken van je schoenen.

De meeste vluchten kunnen fris zijn, dus om warm te blijven op internationale vluchten, neem je best een trui, vest of fleece mee.

Leer slapen op langeafstandsvluchten

Er zijn mensen op deze wereld die overal, altijd en in elke positie in slaap kunnen vallen. We zouden blij moeten zijn voor die mensen, hoewel het moeilijk is om ze niet een klein beetje te haten terwijl je worstelt voor een paar minuten rust tijdens je langeafstandsvlucht.

Breng oordopjes of ruisonderdrukkende hoofdtelefoons mee om omgevingsgeluid te blokkeren en je te helpen slapen. Als je moeite hebt met slapen met licht aan, neem dan een oogmasker mee. Misschien vind je het ook comfortabeler om te reizen met een nekkussen of je eigen kussen.

Blijf gehydrateerd

Een van de beste reistips voor lange vluchten is om veel water te drinken! Omdat de lucht op vluchten zo droog is, treedt uitdroging tijdens het vliegen sneller op dan thuis. Vertrouw niet op het beetje water dat de stewardessen je brengen, want het is vaak niet veel. Breng een eigen drinkfles mee die je kan bijvullen. Wat snacks kunnen je ook doorheen de vlucht helpen.