Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meest onderschatte steden om te bezoeken in Mexico

Mexico doet misschien denken aan zandstranden en de vele resorts, maar er is hier zoveel meer te ontdekken. Er zijn geweldige musea, restaurants, historische bezienswaardigheden en stranden. Wat wil je nog meer van een vakantiebestemming? Hoewel er veel populaire steden in Mexico zijn waar zowat iedereen aan denkt wanneer ze een reis naar dit land plannen, zijn er ook enkele die iets minder gebruikelijk zijn voor mensen om naar toe te reizen.

Als je een andere kant van het land wilt ervaren, is een bezoek aan deze meest onderschatte steden in Mexico een must!

Merida

De veelkleurige hoofdstad van de regio Yucatan, Merida, is een goed bewaard geheim in het land. Het is bijna schokkend dat Merida niet populairder is, maar de charme dat het onder de radar is gebleven, maakt deel uit van wat het zo geweldig maakt. Sommigen noemen Merida zelfs de culturele hoofdstad van Yucatan, met zijn kosmopolitische moderniteit afgewisseld met zijn Spaanse koloniale en authentieke Maya-erfgoed.

En als je van ruïnes houdt, is de Maya-archeologische site Uxmal ook niet ver weg. Uxmal is een prachtig voorbeeld van een Maya-stad, en het feit dat het buiten het toeristische pad ligt, betekent dat je het grootste deel van de plaats helemaal voor jezelf hebt.

Rincón de Guayabitos

Op zoek naar een bezoek aan het strand? Er zijn zoveel mooie badplaatsen in Mexico, dus je hoeft niet ver te zoeken voordat je er een vindt. Veel mensen denken meteen aan plaatsen als Cabo als ze aan Mexicaanse stranden denken, maar kleinere badplaatsen als Rincón de Guayabitos zijn ook prachtig.

Rincón de Guayabitos ligt direct aan de Stille Oceaan aan de kust van Mexico en is een prachtige kleinere stad om te bezoeken in Mexico. Het is absoluut een stuk rustiger dan sommige van de meer toeristisch georiënteerde badplaatsen, dus het is ook een stuk goedkoper dan andere delen van Mexico.

Xico

Xico is een kleurrijke en totaal onderschatte stad in de Mexicaanse staat Veracruz. Als je van eten, cultuur en unieke souvenirs houdt die je mee naar huis kunt nemen om je reis te herinneren, moet je een reis naar Xico plannen. Het heeft zo’n charme en aantrekkingskracht dat de Mexicaanse regering het heeft aangewezen als een van hun Pueblos Mágicos, of Magic Towns. Xico is een geweldige plek om lekker te eten of koffie te drinken en om enkele van de culturele festivals te ervaren die in deze stad plaatsvinden.

Guanajuato City

Guanajuato City is een kleurrijke en mooie stad in Mexico. Hoewel deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en er zoveel dingen te doen zijn tijdens een bezoek, is het nog steeds een van de meest onderschatte steden in Mexico bij internationale toeristen die een reis naar Mexico plannen.

Als je je Spaans wilt oefenen, is deze voormalige mijnstad perfect. Het is niet toeristisch georiënteerd, dus veel van de mensen die hier in de winkels werken en de lokale bevolking zullen graag je vragen in het Spaans beantwoorden in plaats van in het Engels, wat een grote aantrekkingskracht is voor veel reizigers.