Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sri Lanka : hoogtepunten van het eiland

Het eilandland Sri Lanka staat bekend als de parel van de Indische Oceaan. Met diverse landschappen en culturen verspreid over de verschillende regio’s van Sri Lanka, is er echt voor elk wat wils. De cultuur en het eten van Sri Lanka zijn ongelooflijk uniek en zullen je tijdens je avonturen blijven boeien.

Wandel naar Little Adams Peak

Als je wilt genieten van enkele van de beste uitzichten in Ella zonder uren te hoeven wandelen, dan is Little Adam’s Peak een geweldig avontuur. Begin je wandeling in de vroege ochtend zodat je boven de zonsopgang kunt zien, een must-see in Sri Lanka. Het is een van de beste dingen om te doen in Sri Lanka als je van wandelen houdt!

Het pad begint met een gematigde helling terwijl het door theeplantages slingert. Het leidt je tot 1141 meter boven zeeniveau, hoewel je al op grote hoogte begint, dus je hoeft maar een paar honderd meter omhoog te lopen. Er zijn meerdere platforms, rotsen en uitkijkpunten die perfect zijn voor foto’s zodra je de top van Little Adam’s Peak bereikt.

Rijd met de trein van Kandy naar Ella

De treinreis van Kandy naar Ella zou een van de meest schilderachtige, epische treinreizen zijn, niet alleen in Sri Lanka, maar in de wereld. Koop dus een ticketje van 1,5 euro (ja echt!) en geniet van het uitzicht. Tickets met zitplaatsen verkopen vaak erg snel, maar geen nood, want de meeste mensen hangen tijdens de rit uit de openstaande deur om te genieten.. en voor de leuke foto.

Ga op Safari in Sri Lanka

Het is een onmisbare ervaring om op safari te gaan terwijl je in Sri Lanka bent. Er zijn veel nationale parken met geweldige ervaringen, waaronder Yala en Kaudulla. Yala is een populair nationaal park voor (amateur-) fotografen en tijdens een sunrise safari trek je de hele ochtend door het park op zoek naar olifanten, apen, krokodillen en … luipaarden.

Bezoek Nine Arches Bridge in Ella.

De brug maakt deel uit van dezelfde spoorweg als de treinrit van Kandy naar Ella, maar dan wel net voorbij Ella. De prachtige negen bogen maken het een zeer pittoreske plek, vooral omdat het zich in een dichte jungle en agrarische omgeving bevindt. Achter de spoorlijn bloeit een bos en beneden worden theebladeren verbouwd.

Wandeling naar de top van de Diyaluma-waterval

Diyaluma Falls is de op een na grootste waterval van Sri Lanka en is de perfecte plek voor een dagvullend avontuur. Tijdens deze wandeling in de Badulla-regio zijn er meerdere watervallen en natuurlijke poelen waar je kunt afkoelen.

Walvissen spotten in Mirissa

Een walvissafari is een van de meest populaire activiteiten in Sri Lanka. Tijdens een boottocht in de vroege ochtend heb je de kans om dolfijnen en walvissen te spotten zoals orka´s, potvissen, en ja hoor… ook de blauwe vinvis.

Relax op een van de vele stranden

Er is een hele hoop geweldige dingen te doen en te zien terwijl je in Sri Lanka bent, maar op sommige dagen wil je misschien gewoon ontspannen. De tijd nemen om te genieten van een van de ongelooflijke stranden is een must voor elk bezoek aan het eiland. Net daarom kiezen veel reizigers voor de zuidkust. Wil je toch iets actievers, dan kan je hier ook leren surfen of je skills testen.