Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mooiste wandelingen in de Ardennen

Voor prachtige wandelingen hoef je echt niet ver te reizen. Wil je eens wat meer uitdaging dan het vlakka landschap van Nederland, dan kan je de grens oversteken richting de Belgische Ardennen. We lijsten alvast enkele van de mooiste wandelingen daar op ter inspiratie.

Watervallen hike in de Hoge Venen

Als het op watervallen aankomt is België niet de bekendste bestemming, maar deze wandeling brengt je langs 2 van de indrukwekkendste natuurlijke watervallen van België. Naar onze mening is dit een van de beste wandelingen in België met watervallen, prachtige uitzichtpunten, schilderachtige landschappen en je komt zelfs langs een prachtig kasteel genaamd Reinhardstein. Deze 19 kilometer lange watervalwandeling duurt ongeveer 5-6 uur.

Wandeling rond Lac de Nisramont

In het Nationaal Park Les Deux Ourthes splitst de rivier zich in een oostelijk en een westelijk deel, vandaar de naam ‘De Twee Ourthes’. Tijdens deze wandeling loop je langs de oostelijke en westelijke Ourthe die ook wel het meer van Nisramont of in het frans Lac de Nisramont wordt genoemd. Dit meer is afgedamd door de stuwdam van Nisramont. Als je op zoek bent naar een echte wandeling in de Belgische Ardennen zal deze 16 kilometer lange wandeling je ongeveer 6-8 uur kosten. Onderschat deze wandeling niet want er zijn een aantal steile hellingen te overwinnen!

GR 16 in Bouillon

Als je op zoek bent naar een wandelvakantie in de Ardennen is de regio Bouillon een goede optie, er zijn hier veel mooie wandelmogelijkheden. Deze regio heeft ook een aantal meerdaagse wandeltochten zoals de GR16 die langs de Semois loopt. Deze wandeling neemt je mee langs de mooiste uitzichtpunten in de Semois vallei. Met zijn 28 kilometer is het zeker geen korte wandeling, maar als je in bent voor een echt avontuur zul je er geen spijt van krijgen. Deze wandeling in de Semoisvallei duurt ongeveer 8-9 uur.

Wandeling langs de Lesse en Furfooz

Dit is een prachtige, vrij gemakkelijke wandeling van 15 kilometer rond Chateau de Veves die door de leuke kleine dorpjes Veves en Furfooz loopt. Verderop in deze wandelroute zie je een aantal prachtige rotsformaties van ‘Parc de Furfooz’ langs de rivier de Lesse. Deze natuurwandeling in het schilderachtige gebied van de Belgische Ardennen kan in 4-5 uur worden voltooid.

Rocher du Bieley

Je hebt dit uitzichtpunt misschien al gezien op Instagram, want het is behoorlijk populair onder de influencersgemeenschap. Met reden natuurlijk. Rocher du Bieley is een van de mooiste uitzichtpunten van België. Er zijn verschillende routes om dit punt te bereiken. De wandeling van 17 kilometer kan in 5-6 uur worden voltooid. Omdat de hoogtewinst vrij beperkt is, is deze wandeling vrij gemakkelijk.

Chemins de solitude hike

Letterlijk vertaald: wegen van de eenzaamheid. Ideaal wanneer je even door de natuur wilt trekken zonder veel andere mensen te zien. Dit prachtige deel van de Ardennen heeft geweldige uitzichten op de natuur en is perfect in elk seizoen. Maar de Chemins de solitude wandeling is een must om te doen en een echt hoogtepunt van de regio. De “solitude” wandeling is een geweldige gratis solo-wandeling voor alle ervaren trekkers, maar ook beginners moeten het eens proberen. Deze wandeling is goed bewegwijzerd, dus de kans dat je verdwaalt is bijna nihil!