Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prachtige locaties en wandelingen voor een weekendje in de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn de perfecte plek in België voor een weekendje weg! De heuvelachtige streek kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, meanderende rivieren en prachtige kastelen en dorpjes. Ideaal voor een actief weekendje weg!

De waterval van Coo

De waterval van Coo, of Cascades de Coo, is één van de bekendste watervallen van België. Ze zijn 50 voet hoog. De meest bekende waterbron die over de watervallen van Coo stroomt, is die van de rivier de Amblève. Niet iedereen weet dat deze watervallen door de mens zijn gemaakt door monniken. Deze monniken van de abdij van Stavelot wilden meer ruimte geven aan het ruige water van de rivier en creëerden de watervallen. De watervallen van Coo zijn voor veel bezoekers één van de trekpleisters van de Belgische Ardennen. Tegenover de waterval vind je het attractiepark Plopsa Coo.

De Semois vallei nabij Bouillon

Als je op zoek bent naar een wandelvakantie in de Ardennen, dan is de regio van Bouillon een goede optie, er zijn hier tal van geweldige wandelmogelijkheden. Deze regio heeft ook enkele meerdaagse wandelingen zoals de GR16 die langs de Semois volgt. Deze wandeling genaamd de 14e panoramaroute van Bouillon neemt je mee langs de mooiste uitzichtpunten van de Semoisvallei. Met zijn 28 kilometer is het zeker geen korte wandeling, maar als je zin hebt in een echt avontuur zul je er geen spijt van krijgen. Deze wandeling in de Semoisvallei neemt ongeveer 8-9 uur in beslag.

Grotten van Han

De Grotten van Han is een systeem van grotten in Han-sur-Lesse. Ze worden gevormd door de rivier de Lesse en zijn een van de grootste grottencomplexen van Europa. De Grotten van Han zijn het eerste UNESCO Global Geopark in België. Ook vind je hier het PrehistoHan museum, waar je informatie krijgt over het ontstaan ​​van de grotten. Je kunt de grotten verkennen. Deze grotten liggen op de overgang van de Belgische Ardennen naar de Franse Ardennen.

Furfooz

De regio rond Dinant en de rivier de Lesse zijn de beste opties als je op zoek bent naar wandeltochten in de buurt van Brussel en een glimp wilt opvangen van de Ardennen in België. Dit is een prachtige, vrij gemakkelijke wandeling van 15 kilometer rond Chateau de Veves die door de schilderachtige dorpjes Veves en Furfooz loopt. Verderop in deze wandelroute zie je enkele prachtige rotsformaties uit ‘Parc de Furfooz’ langs de Lesse. Deze natuurwandeling in het natuurgebied van de Belgische Ardennen kan in 4-5 uur worden afgelegd.

Kajak naar La Roche-en-Ardenne vanaf Nisramont en wandel terug

Als je van een uitdaging houdt, is dit een perfect Ardennen avontuur voor jou. Vanaf de stuwdam van Nisramont daal je de Ourthe 18 kilometer lang af met een kajak. Dit duurt 4-5 uur. Bij aankomst in La-Roche-En-Ardenne wandel je 22 kilometer terug langs de Ourthe, wat ongeveer 5-6 uur duurt. Je zou hier gemakkelijk een weekendje weg van kunnen maken als je één of meerdere nachten in La-Roche-en-Ardenne slaapt en dit opdeelt in 2 dagen. Mocht je nog tijd over hebben, dan kun je nog de luswandeling rond het meer van Nisramont doen.