Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stedentrip Parijs: een bezoek aan de Lichtstad

Parijs: ‘de stad van de liefde’ genoemd door de grootste dichters, schrijvers, acteurs en muzikanten die inspiratie vonden in de schoonheid van deze betoverende stad. Witstenen herenhuizen ademen luxe uit, de geur van versgebakken croissants zweeft door de lucht en bloemen hangen langs de geplaveide straten. Maak een stedentrip naar Parijs en breng je dagen door met het bezoeken van bezienswaardigheden, trendy buurten en heerlijke restaurants.

Hoe geraak je in Parijs?

De Franse hoofdstad Parijs is eenvoudig te bereiken vanuit België en Nederland. In zo´n drie tot zes uur sta je al in de wereldstad met de auto. De makkelijkste optie is wellicht het nemen van de Thalys vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel of Rijsel. Deze brengt je naar Gare du Nord in het centrum van de stad.

Wat te zien en doen in Parijs?

Arc de Triomphe

Begin je stedentrip Parijs met een wandeling naar de Arc de Triomphe, een van de meest iconische bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad. De enorme vierkante boog bevindt zich aan het westelijke uiteinde van de beroemde weg ‘Champs-Elysees’, een brede laan die in veel beroemde films te zien is. Het monument eert de legers van de revolutie en het rijk, met prachtig houtsnijwerk op de steen. En het beste van allemaal is het uitzicht bovenop de boog nadat je 300 treden hebt overwonnen.

Beklim de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de meest iconische monumenten ter wereld, samen met het Vrijheidsbeeld, de Taj Mahal en de Scheve Toren van Pisa. Het is een icoon van Parijs dat boven de stad uittorent en de stad ’s nachts verlicht. Een stedentrip naar Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan dit spectaculaire monument. Terwijl je er bent, kun je ook picknicken en genieten van een heerlijke baguette op de grasvelden nabij de toren.

Dwaal door de wijk Montmartre

Montmartre is de mooiste wijk van heel Parijs. Wat ooit een klein dorpje op de heuvel was, gescheiden van de stad, vormt nu het 18e arrondissement van Parijs. Vroeger was het populair bij kunstenaars, muzikanten en dichters die hier kwamen schilderen en schrijven, geïnspireerd door het prachtige Parijse landschap. Het ging ook door een beroemde periode van cabaret, bordelen en ondergronds nachtleven, vooral bekend om de Moulin Rouge. Tegenwoordig heeft het zijn mooie dorpssfeer behouden en is het een geweldige plek om te verblijven als je Parijs bezoekt.

De Notre Dame

Bezoek de kathedraal Notre Dame zo vroeg mogelijk om de schoonheid echt te observeren zonder de drukte. Als je voor 8 uur ’s ochtends kunt aankomen, staat de zon nog steeds achter de kathedraal en is het plein ervoor bijna leeg. Bewonder de fascinerende waterspuwers, de gotische kenmerken en beklim de 422 treden naar de top van de kathedraaltoren voor een magisch uitzicht over het centrum van Parijs.

Bezoek het Louvre

Parijs telt heel wat musea, maar als je er eentje moet uitkiezen dan is het wel het Louvre. Het staat bekend om de Mona Lisa en zijn unieke driehoekige vorm.

Maak een boottocht op de Seine

De Seine is de levensader die door de stad stroomt. Langs de rivier liggen ook de meeste bezienswaardigheden van Parijs. Een wandeling op de kade langs de Seine is dan ook de ideale manier om de stad te verkennen. Wie vermoeide voeten heeft van het vele stappen kan ook kiezen voor een bootcruise op de Seine.