Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe spaar je geld voor je volgende reis?

Wie wil er niet vaker op reis? Of misschien heb je die droomvakantie altijd uitgesteld omdat het wel erg veel geld kost. Tijd om daar iets aan te doen!

Geld sparen voor reizen is een uitdaging. Maar het is niet omdat het moeilijk is om genoeg geld te sparen voor je droomvakantie, dat het daarom onmogelijk is. Er zijn veel manieren waarop je geld kunt besparen om uiteindelijk aan het einde van de rit een leuk reisbudget te hebben.

Zet je in voor je droom

De eerste tip om geld te sparen voor reizen is om te onthouden waarom je dit doet en om jezelf er elke dag aan te herinneren. Hang een foto aan je muur, of een kaart met spelden en touwtjes om je droom rond de wereldreisroute te markeren. Geld sparen is een sleur, maar iedereen kan het doen als hij of zij er genoeg motivatie voor heeft.

Start een speciaal reisfonds

Maak een nieuwe rekening bij je bank met de naam “I’m Outta Here” en stort hiermaandelijks, wekelijks of dagelijks op. Maak het gemakkelijk om geld over te maken van een andere rekening. Probeer regelmatig iets bij te zetten, al is het maar vijf euro. Zo geniet je er meer van om je reisfonds te zien groeien.

Beoordeel je uitgaven

De beste manier om geld te sparen is door te besparen. Hoe minder geld je uitgeeft, hoe meer je uiteindelijk overhoudt. Maak een spreadsheet en maak een lijst van al je dagelijkse/maandelijkse uitgaven. Organiseer ze in twee kolommen: “Behoeften” en “Extra´s”. Elimineer langzaam alle extra´s van de dingen die je regelmatig koopt maar eigenlijk niet nodig hebt.

Vermijd uit eten

Uit eten is een echte killer voor je budget. Een snelle hap kost al snel 5 tot 10 euro terwijl op restaurant gaan je niet minder dan 25 euro zal kosten. Als je dus dagelijks gaat lunchen tijdens je lunchpauze en in het weekend nog eens gaat uiteten, spendeer je heel wat geld dat je eigenlijk kunt gebruiken om te reizen.

Schrap abonnementen

Netflix, televisie, je smartphone, je favoriete tijdschrift, … in het dagelijks leven hebben we tegenwoordig tal van abonnementen voor verschillende diensten of producten. De meeste van deze abonnementen zijn echter een luxe en geen noodzaak. Misschien heb je ook een gymabonnement die je maar sporadisch gebruikt. Daarnaast kun je vrijwel alle sporten ook buiten beoefenen.

Verminder het autogebruik

Als er één iets is dat veel geld kost is het een auto. Van de aankoop tot de verzekering, taksen en de brandstof. Door minder met de auto te rijden verminder je brandstofkosten en is de kans op herstellingskosten ook lager. Plan je een wereldreis, dan heb je die auto toch al niet meer nodig. Dus waarom niet ineens je wagen verkopen? Je zal verbaasd zijn hoeveel geld je bespaart per jaar.

Zorg voor meer inkomen

Geld besparen is één manier om geld te sparen voor je droomvakantie. Maar een keer je aan de limiet zit is er nog altijd de optie om je inkomen te vergroten. Zoek een bijbaantje waarvan het loon integraal naar je reisbudget gaat. Geen tijd meer voor een bijbaan? Dan kan je ook enkele spullen of kledij die je niet meer gebruikt of draagt verkopen voor extra reisbudget.

Hoe spaar jij voor meer reisbudget?