Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Myanmar: de gouden driehoek

Myanmar wordt vaak het land met de eeuwige glimlach genoemd. Met een lokale bevolking die wordt beschouwd als een van de vriendelijkste ter wereld, bevindt het land zich al lange tijd in de schaduw van buurland Thailand, maar het stijgende aantal bezoekers heeft aangetoond dat Myanmar momenteel hot is op het reispad van Zuidoost-Azië. De meesten van hen reizen langs de Gouden Driehoek, een reisroute die erg populair is onder reizigers. Hier zijn een paar ervaringen die je tijdens je reis niet mag missen.

Beklim Mandalay Hill

Het duurt bijna een half uur om de top van deze 224 meterhoge heuvel te bereiken. Onderweg leg je bepaalde passages blootvoets af omdat je langs verschillende heilige tempels en pagodes moet. Daarnaast zullen de vele fotomomenten je ongetwijfeld ook ophouden. En boven is het 360 graden uitzicht gewoon elke stap waard.

Tel je stappen op de U Bein Bridge

Wandelen op ’s werelds oudste en langste brug is een ervaring op zich. Hoewel het adembenemende uitzicht op het Taungthaman-meer je kan verleiden om af en toe te stoppen en op foto’s te klikken, kan het onstabiele teakhout van de U Bein-brug je ook verrassen. Maar een rondleiding over deze brug is zeker een van de beste dingen om te doen in Myanmar.

Maak een driedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake

Wanneer je Kalaw in het bergachtige gebied van Myanmar bezoekt, vind je tal van trekkingorganisaties die bereid zijn je mee te nemen langs het agrarische leven van de Birmese bevolking. Een indrukwekkend uitzicht op de rijstvelden, een verblijf van één of twee nachten in een stamdorp wordt vaak beschouwd als het hoogtepunt van een reis door Myanmar.

Verken Inle Lake

Het Inlemeer is het op een na grootste zoetwatermeer van het land en biedt een aantal echt leuke dingen om te doen in Myanmar, zoals vissen, dorpjes bezoeken en lotusweven, de kleurrijke paraplu van shan-papier kopen en door de drijvende tuin toeren.

Vlieg boven de tempels van Bagan met een heteluchtballon

Tijdens de hoogtijdagen van Pagan werden alleen al op de vlakte van Bagan meer dan 10.000 boeddhistische tempels, pagodes en kloosters gebouwd. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 2200 tempels en pagodes over, die van bovenaf gezien een onwezenlijk uitzicht creëren. Begin een onvergetelijke dag in Bagan met een ballonvaart. Je kunt de zonsopgang boven de vlaktes zien terwijl de tempels en pagodes beneden beginnen te glinsteren in het mistige zonlicht in de vroege ochtend. Een ballonvaart boven Bagan is net zo mystiek en prachtig als het klinkt.

Als je weer op begane grond bent, bezoek dan in ieder geval een paar van de tempels met een e-bike die je ter plaatse huurt. Enkele van de belangrijkste zijn de Bupaya, de Ananda Paya en de Thatbyinnyu.

Mount Popa

Op de top van Mount Popa vind je een prachtig boeddhistisch klooster. Het is gelegen op een 50-tal kilometers van Bagan en een prominent bedevaartsoord in Myanmar. Je moet er wel wat moeite voor doen want je moet heel wat trappen klimmen om boven te geraken. Het klooster ligt namelijk op 737 meter hoogte.

Maak een rit met de circular trein in Yangon

Het rijden met de circular trein in de hoofdstad Yangon is een andere geweldige manier om het lokale leven te ervaren en het echte Myanmar te zien. Deze goedkope reis voert je langs luidruchtige treinstations, relaxte dorpjes, langs stinkende vuilnisbelten en geurige eetkraampjes op straat. Een contrast van ervaringen dus en de ideale manier om een reis Myanmar te beginnen of af te sluiten.