Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De mooiste roadtrip door Engeland: de Cotswolds

Stel je voor: glooiende heuvels bedekt met een zee van kleurrijke bloemen, kronkelende landweggetjes omzoomd door oude stenen muurtjes en charmante dorpjes die rechtstreeks uit een sprookjesboek lijken te komen. Dit is de Cotswolds, een betoverende regio in Engeland die zich perfect leent voor een onvergetelijke roadtrip. In deze blog nemen we je mee op een reis door de Cotswolds en ontdekken we de mooiste dorpjes die je absoluut niet mag missen.

Bourton-on-the-Water

Dit dorp wordt vaak het “Venetië van de Cotswolds” genoemd vanwege de pittoreske rivier die door het centrum stroomt, met charmante bruggetjes en groene oevers. Het is een van de meest bezochte dorpen in de Cotswolds en biedt gezellige cafés, ambachtelijke winkels en een scala aan attracties, waaronder het Model Village en Birdland. Wandel langs de oever van de rivier de Windrush, bewonder de traditionele Cotswold-stenen huizen en geniet van een kopje thee in een van de gezellige tearooms.

Stow-on-the-Wold

Stow-on-the-Wold is een historisch marktplaatsje met een levendige sfeer en een scala aan antiekwinkels, kunstgaleries en gezellige pubs. Het heeft een prachtig middeleeuws marktplein omringd door oude gebouwen en is een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende Cotswold-dorpen. Verken de kronkelende straatjes, bezoek de lokale winkels en geniet van het uitzicht vanaf de St. Edward’s Church, die hoog boven het dorp uittorent.

Broadway

Met zijn schilderachtige straatjes vol met bloemen, honingkleurige stenen huizen, charmante winkels en cafés, is Broadway een van de meest pittoreske dorpjes in de Cotswolds. Maak een wandeling naar de Broadway Tower, een indrukwekkende folly op een heuveltop, voor een adembenemend uitzicht over de omliggende heuvels en velden.

Bibury

Dit idyllische dorpje staat bekend om zijn pittoreske Arlington Row, een rij met prachtige Cotswold-stenen huisjes die dateren uit de 17e eeuw. Het is een populaire bestemming voor fotografen en toeristen die op zoek zijn naar een authentieke Cotswold-ervaring. Wandel langs de rivier de Coln en bewonder het schilderachtige landschap dat dit dorpje zo geliefd maakt.

Castle Combe

Met zijn kronkelende straatjes en oude stenen huisjes lijkt Castle Combe rechtstreeks uit een ansichtkaart te komen. Dit charmante dorpje wordt vaak beschouwd als een van de mooiste in Engeland en is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Net door zijn charme en sprookjesachtige uitstraling waarmee het bezoekers betovert, is het ook een populaire locatie voor filmopnames.

Lower Slaughter

Lower Slaughter is een rustig en vredig dorpje dat zijn naam dankt aan de rivier de Eye die erdoorheen stroomt. Met zijn oude watermolen, traditionele stenen huisjes en weelderige groene omgeving is het een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Cotswolds.

Chipping Campden

Dit levendige marktplaatsje barst van de geschiedenis en charme. Bezoek de historische markthal, bewonder de prachtige 17e-eeuwse huizen langs de High Street en geniet van een traditionele cream tea in een van de gezellige tearooms.

Ben je zelf al in de Cotswolds geweest? Wat is jouw favoriete dorpje om te bezoeken?