Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Romantische dingen om te doen in Londen

Wat is jouw idee van een perfecte date night? Van heerlijke drankjes op het dak tot competitieve en spannende activiteiten, Londen heeft genoeg romantische dingen te doen voor leuke en creatieve stellen.

Een date night gaat altijd gepaard met een zekere spanning en verwachting. Of het nu de eerste date is of de 100e, het is een kans om intiem tijd door te brengen met een ander persoon. Je wilt samen plezier hebben (gewoon met je kleren aan…). Dus hoe kun je dat doen in Londen?

Waarom kiezen voor Londen als bestemming voor een romantische getaway?

Londen heeft een bepaalde romantische charme die het een geweldige gastheer maakt voor stelletjes op een date night. De stad is een cultureel centrum dat rijk is aan musea, shows en evenementen, en er is ’s avonds een bruisende energie in wijken als Shoreditch en Soho. Er zijn zoveel dingen te doen in Londen.

De onderstaande lijst zou je wat inspiratie moeten geven om samen met je date geweldige herinneringen te maken.

Activiteiten bars

Activiteiten bars in Londen zijn een geweldige plek om samen iets te doen zonder bang te hoeven zijn om gespreksonderwerpen te moeten zoeken. In Bounce, Old Street en Farringdon kun je tafeltennis, sjoelbak, wonderbal en bierpong spelen.  

In de pub Draughts, gelegen en Waterloo bieden ze tal van bordspellen aan om te spelen tijdens het drinken. Ben je eerder voor midgetgolf, dan is Swingers in West End een goede keuze. Je kunt uiteraard ookgewoon een reisspel meenemen naar een normale bar om ervan te genieten met een cocktail!

Geniet van een spetterende theatervoorstelling

Een van de must-do activiteiten voor koppels is het bijwonen van een van de vele geweldige voorstellingen op West End. Hier vind je altijd veel adembenemende shows om uit te kiezen. Van The Book of Mormon tot de Lion King. 

Ga naar een museum

Oproep aan alle moderne kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten. Je hebt genoeg opties voor een intellectueel stimulerende date (of om gewoon te doen alsof je supercultureel bent). Kies je favoriet, van moderne kunst in de Tate Modern, mooie portretten in de National Portrait Gallery, tot tot nadenken stemmende artefacten in het British Museum en nog veel meer. 

Bootcruise op de Thames

Er is niets mooiers dan op een zonnige dag over de Theems te varen en een glimp op te vangen van de iconische skyline van Londen. Hou je van een actievere date? Dan kan je er ook voor kiezen om te kajakken langs bezienswaardigheden als Big Ben, London Tower en Tower Bridge. 

Maak een wandeling in Kew Gardens

Als je in de grote stad naar frisse lucht verlangt, dan zul je dol zijn op Kew Gardens. Slenteren door de verschillende tuinen (het Japanse gedeelte is onze favoriet) is een fantastische en ontspannende manier om een dag door te brengen. 

Top tip: plan je afspraakje zo dat je laat klaar bent zodat je de romantische lichtjes kunt zien. Vooral in de kersttijd verandert Kew Gardens in een nog magischere plek.

Schaatsen in de stad

Bestaat er een romantischere manier om een koude dag door te brengen dan rond te schaatsen in een van de magische ijsringen van Londen, omringd door kerstverlichting? Wij denken van niet. 

Tenzij je vreselijk kunt schaatsen. In dat geval moet je nog steeds gaan en kun je misschien de medelijdenkaart spelen als je steeds omvalt. Of gebruik het als een excuus om elkaars hand vast te houden, hoewel je dan het risico loopt de ander met je mee te sleuren. 

Ga skaten bij Natural History Museum, Somerset House, Hyde Park Winter Wonderland en nog veel meer.