Ultimate magazine theme for WordPress.

Op reis naar de waddeneilanden

24.462

Hoewel je het niet snel zou verwachten is ons eigen Nederland een fantastische vakantieplek. Mooie bossen, prachtige weilanden en mooie eilanden. En laat het laatste nu net een goede plek zijn om jouw vakantie te vieren. In Nederland hebben we de beschikking over 5 echte eilanden, welke het beste bij je past lees je natuurlijk hieronder.

Texel

Texel is het meest westelijke eiland en tevens het grootste waddeneiland van Nederland. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 170 vierkante kilometers waarvan 30 kilometer strand is. Door deze grootte is het een goede plek om lekker te fietsen, wandelen of zwemmen. Het landschap bestaat voornamelijk uit weilanden waardoor het net lijkt of je niet op een eiland zit. Wel is er een bos aanwezig en zijn er duinen aan de rand van het eiland. Texel is zo groot dat het je het beste hier met een auto heen kan. Het voordeel is dat dit een plek is waar je wel een aantal dagen kan vermaken.

Vlieland

Vlieland is een eiland in Friesland dat bekend staat om zijn mooie natuur. Deze omgeving kan je het beste op de fiets bezichtigen. Auto’s zijn hier namelijk niet toegestaan met als voordeel dat geluidsoverlast hier niet aan de orde is. Het is een klein eiland wat ervoor zorgt dat je het in een weekend wel gezien hebt. Je komt hier echt voor je rust. Er zijn weinig huizen maar wel prachtige uitzichten. Het is daarom ook echt een plaats voor de natuurliefhebbers. Naast dit alles vind je hier veel wild fruit die je prima kan eten. Deze locaties staan ook met borden aangegeven. Een puur genot voor de ogen en natuurlijk ook de mond. 

Terschelling

Een groot en lang eiland waar veel te doen is. Dit is over het algemeen ook het meest bezochte waddeneiland van Friesland. Tevens bekend van het festival Oerol en de vuurtoren genaamd Brandaris. Op dit eiland vind je een bos met een meer dat perfect zwemwater is voor de koudere dagen. Ook de dorpen zijn druk bezocht en zijn van alle gemakken voorzien. Hou je van luxe en comfort dan ben je hier op de juiste locatie. Je kan hier dan ook prima een week vermaken. Maar hou je van rust dan is Terschelling niet het juiste eiland voor jou. 

Ameland

Ameland is echt een eiland voor een weekendje weg. Met de bus of met de fiets ben je zeker wel een paar dagen zoet. Uiteraard kan je het eiland in Friesland ook met auto bezoeken maar het is aan te raden om dat niet te doen. Op Ameland vind je de vuurtoren midden in het bos. Hier 1 kilometer vandaan vind je ook het grootste en mooiste strand genaamd Hollum. Een echte plek om tot rust te komen en te genieten. Hou je van lekker shoppen dan is dit eiland niet wat je zoekt, maar hou je van prachtige stranden en heerlijke fietsroutes: dan ben je hier helemaal in je element.

Schiermonnikoog

Een klein maar fijn eiland voor een paar dagen. Op dit eiland wonen de minste inwoners van alle eilanden. Het eiland is daarom ook echt gericht op de natuur en de prachtige fietsroutes. Bezoek een museum, neem een kijkje op het strand of vlieg heerlijk over de duinen. Dit eiland is net als Vlieland autovrij waardoor je heerlijk kan genieten van de rust. 

In het kort vind je hier snel alle informatie van alle waddeneilanden van Nederland. En kan je in een korte tijd al snel zien wat wel en niet bij jouw vakantie past. Mocht je echt meer informatie willen over de eilanden dan kan je bij Friesland kijken naar de Friese eilanden. Welk waddeneiland ga jij binnenkort bezoeken?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.